7 utilizări surprinzătoare pentru tequila

0
114

Deși ați putea sărbători orice ocazie bând câteva pahare de tequila, ați putea, de asemenea, să treceți peste mahmureală, deblocând una dintre abilitățile uimitoare ale tequilei în afara paharului.

Unele articole online relatează că tequila are beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, cercetările arată că orice beneficii pentru sănătate pe care le-ar putea oferi tequila derivă din compușii din ingredientele sale brute, nu din alcoolul în sine.

Totuși, multe băuturi spirtoase sunt utile pentru activități dincolo de sorbit (vodca, de exemplu, este un excelent îndepărtător de pete și mirosuri), dar tequila deține câteva puteri deosebit de magice. Iată câteva dintre ele.

1. DIAMANT SINTETIC

În 2008, o echipă de oameni de știință din Mexic a descoperit că, atunci când vaporii încălziți ai unei tequila blanco de 80 de grade au fost combinați cu un substrat de siliciu sau de oțel inoxidabil, au dus la formarea de pelicule de diamant. Aceste pelicule pot fi folosite în aplicații comerciale, cum ar fi izolatorii electrici, sau pentru a crea un mare diamant fals. Cine ar fi crezut că a cheltui bani pe o sticlă de Don Julio este o investiție atât de înțeleaptă?

2. SURSĂ DE ENERGIE ALTERNATIVĂ

În 2011, cercetătorii de la Universitatea Oxford din Anglia au sugerat că, într-o bună zi, am putea să ne alimentăm mașinile cu tequila. Aceștia au identificat agave, planta din care se produce tequila, ca fiind o potențială sursă de biocombustibil – și una deosebit de atractivă, deoarece planta în sine nu este consumată de oameni și poate prospera în climatele deșertice.

3. SUPLIMENT PENTRU SCĂDEREA ÎN GREUTATE

Oamenii de știință au promovat de mult timp potențialele beneficii ale plantei de agave pentru capacitatea sa de a ajuta la dizolvarea grăsimilor și la scăderea colesterolului. Vestea proastă? Aceste proprietăți se diluează puțin atunci când planta este distilată în alcool. Cu atât mai mult atunci când este bătută într-o margarita plină de zahăr.

4. COMBATANT AL INSOMNIEI

Luați trei sau mai multe shot-uri de tequila și cu siguranță veți ADORMI. Un singur shot poate avea același efect – doar că nu în acel fel de stupoare. Relaxarea este unul dintre efectele secundare pozitive ale consumului de tequila; o cantitate mică înainte de culcare vă poate ajuta, conform rapoartelor, să adormiți mai repede și să dormiți mai profund.

5. CURĂȚĂTOR DE COLON

Prea mult dintr-un lucru bun s-ar putea să nu aducă o întorsătură binevenită pentru ficat, dar colonul dvs. vă va mulțumi! Cercetătorii de la Universitatea Mexicană din Guadalajara au identificat agavele albastre ca fiind o sursă potențial utilă pentru livrarea de medicamente în colon, în scopul de a trata colita, IBS, boala Crohn și chiar cancerul.

6. PREVENTIV PENTRU DIABET

Dacă Ernest Hemingway ar fi știut despre proprietățile curative ale tequila, băutura sa emblematică ar fi putut fi o margarita, în loc de un daiquiri. În 2010, experimentele efectuate la Institutul Politehnic din Guanajuato, Mexic, au dezvăluit că planta de agave (care este bogată în fructani, un polimer de fructoză) ar putea stimula hormonul GLP-1, ajutând la creșterea producției de insulină.

7. REMEDIU PENTRU RĂCEALĂ

„Multe lichide” este un remediu binecunoscut pentru a ieși din starea de rău asociată cu o răceală. Dar extinderea acestei definiții pentru a include  o doza de tequila face ca o zi întinsă pe canapea să sune mult mai atrăgătoare. În anii 1930, medicii din Mexic recomandau un preparat cu tequila, pentru a combate o răceală. Deși unii oameni (inclusiv companiile producătoare de tequila) se laudă cu puterile sale vindecătoare, alții nu au atât de multă încredere în acest aspect. 

Cercetările timpurii arată că compușii din agave, care este produsul brut din tequila, ar putea avea unele beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, până în prezent, niciun studiu efectuat pe oameni nu a demonstrat o legătură între tequila și orice rezultate pozitive pentru sănătate.

Deși este posibil să nu aibă beneficii pentru sănătate, tequila poate fi o alegere relativ mai sănătoasă decât alte tipuri de alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.