7 tineri din Zalău, arestați pentru trafic de droguri

7 tineri zălăuani, între care și o fată, au ajuns după gratii, acuzați de trafic de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2020 – iunie 2021, inculpații au deținut și comercializat droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive către diverși consumatori.

Sâmbătă, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Cluj, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Bistriţa și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Maramureş au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi 9 percheziții auto, în judeţele Sălaj şi Cluj. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de mare risc, droguri de risc, respectiv substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu cocaină și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râjnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, 19 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, 7 stick-uri, 4 laptop-uri, 3 tablete, 1 card bancar, 23.950 lei, 100 euro şi diferite înscrisuri.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. Sălaj. În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, reținerea pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Duminică, Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.


“Admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT. Dispune arestarea preventivă a inculpatilor pe o perioadă de 30 de zile”, a decis instanța sălăjeană cu privire la cei 7 inculpați (Chereji Andrei Adrian, Prodan Mădălăina Maria, Breazdău Radu Bogdan, Labo Ionel Adrian, Crăciun Alexandru, Islamovici Rareș Sorin, Chechișan Vlad Dănuț).

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Serviciului Criminalistic Sălaj din cadrul IPJ Sălaj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj şi Direcţiei Regională Vamale Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. La activități au participat şi trei echipe canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj. 

În continuare sunt desfăşurate activităţi  specifice,  având ca scop documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale desfăşurate cu precizarea că,  pe toată durata activităților de urmărire penală, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.


2 thoughts on “7 tineri din Zalău, arestați pentru trafic de droguri

  1. Inconstienti! De -aia ajungem sa adunam adolescentii de prin șanturi, cazuti si vai de capul lor. Poate ca o tigara n-ar fi chiar asa o crima, dar sa trafici si sa vinzi cocaina mi se pare deja un pericol de moarte. Pedepsele ar trebui sa fie pe masura iar acesti oameni n ar mai trebui sa iasa din inchisoare multi ani. Vedem bine cum in alte tari pedeapsa pentru astfel de fapte este nu cu executare, ci chiar executia.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.