7 sălăjeni condamnați pentru contrabandă sau producere de băuturi spirtoase fără drept, după 4 ani de procese

0
3563

După patru ani de procese, șapte sălăjeni au primit condamnări cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă sau producere de produse accizabile (băuturi spirtoase) ce intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Sentințele pronunțate de Judecătoria Zalău în luna octombrie a anului trecut au fost menținute, zilele trecute, și de Curtea de Apel Cluj. Prejudiciul total cauzat este de aproape două sute de mii de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj anunță că B. Daniel, B. Ioan, C. Ileana, D. Ioan și M. Ioan Radu au primit condamnări între 2 ani și 2 ani și jumătate închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă prin colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, în formă continuată.

A. Dan și A. Florian au fost condamnați la 2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile (băuturi spirtoase) ce intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat și deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, peste limita a 200 litri de băuturi spirtoase.

Pentru aceleași fapte, alți doi inculpați, B. Mihai și B. Ioan, au scăpat doar cu măsura sancțiunii administrative.

Au fost menținute măsurile sechestrului asigurător luate asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților în vederea recuperării prejudiciilor.

Potrivit procurorilor, în sarcina inculpaților B. Daniel, B. Ioan, C. Ileana, D. Ioan și M. Ioan Radu s-a reținut că în cursul anului 2012, în mod repetat și în baza acelorași rezoluții infracționale, au deținut, au transportat și au comercializat diferite produse de proveniență Ucraina, care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea proveneau din contrabandă, prejudiciile cauzate bugetului de stat de inculpați fiind: 37.650 lei cauzat de incupatul B. Daniel; 8.079 lei cauzat de inculpatul B. Ioan; 47.675 lei cauzat de inculpata C. Ileana; 27.242 lei cauzat de inculpatul D. Ioan și 5.250 lei cauzat de inculpatul M. Ioan Radu.

În sarcina inculpaților B. Mihai, B. Ioan, A. Florian și A. Dan s-a reținut faptul că în cursul anului 2012 fiecare dintre inculpați au produs, la locuința lor, băuturi spirtoase (produse accizabile) ce intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat și au deținut la locuința lor, în afara antrepozitului fiscal produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, peste limita a 200 litri de băuturi spirtoase, prejudiciile cauzate bugetului de stat de inculpați fiind: 11.225 lei cauzat de inculpatul B. Mihai; 6.076 lei cauzat de inculpatul B. Ioan; 9.735 lei cauzat de inculpatul A. Dan și 37.285 lei cauzat de inculpatul A. Florian.

Trimiterea în judecată a inculpaților în această cauză s-a dispus prin rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj din data de 31 ianuarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.