septembrie 30, 2022

61 de militari zalauani participa la parada militara grandioasa de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Un detasament de 61 militari din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic “Voievodul Gelu” va oarticipa la grandioasa parada militara ce se organizeaza de 1 decembrie la Alba Iulia.
“În contextul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, în garnizoana Alba Iulia se organizeaza activitati dedicate Zilei Nationale a României. Alaturi de fortele si mijloacele organice ale Ministerului Apararii Nationale si ale altor structuri din Sistemul national de securitate, din garnizoana Zalau participa un detasament de 61 militari din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic “Voievodul Gelu”.
Detasamentul este condus de comandantul batalionului, locotenent colonel Liviu Mihai Soric”, spune Maiorul Stefan Constantinescu, purtator de cuvant al garnizoanei Zalau, pentru Graiul Salajului.
La parada e 1 Decembrie vor fi 1.000 de militari, transportoare blindate, tunuri, masini de lupta, avioane si elicoptere.
Organizatorii au anuntat ca vor fi realizate repetitii, inclusiv pentru ceremonialul militar, circulatia în oras urmând a fi oprita pe zone extinse. De asemenea, vor fi interzise dronele si orice alte ”jucarii zburatoare”.
Evenimentele de la Alba Iulia cu ocazia Centenarului Marii Uniri include, pe langa parada militara spectaculoasa, festivitati, concerte de muzica populara si cântece patriotice.
Localnicii si turistii au la dispozitie la traditionala masa populara oferita de autoritati circa 40.000 de portii, iar seara vor avea loc concerte cu muzica populara si cântece patriotice, iar in final nelipsitele focuri de artificii.
In Alba Iulia, sarbatoarea care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei incepe inca din data de 29 noiembrie, atunci cand vor fi aprinse oficial luminile ce vor imbraca orasul si cetatea Alba Carolina in haine de sarbatoare. Tot atunci se va deschide si Parcul Sarbatorilor de Iarna din Piata Cetatii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.