Furturi in Ileanda si Zalau
Un tanar de 26 de ani (M. Salvinut) din Ileanda, cu antecedente penale, a fost prins de politistii din localitate in colaborare cu cei din cadrul Politiei municipiului Zalau, dupa ce barbatul furase in noaptea de 9 spre 10 mai diverse produse dintr-un magazin, in valoare totala de 700 de lei. „Nefiind prins si-a continuat periplul, si, in aceeasi noapte, cu chei potrivite, a patruns in incinta unei locuinte de pe raza localitatii, de unde a sustras diferite alte bunuri”, ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al IPJ Salaj. Si cum pofta (fie ea si de furtisaguri) vine mancand, in noaptea urmatoare, in jurul orei 02,00, aflandu-se in Zalau si profitand de ora tarzie, a spart vitrina unui magazin cu articole de uz caznic, de unde a sustras un motor electric, 9 coase, o foarfeca si un ciocan.
Reusindu-i si aceasta operatiune, si-a indreptat atentia si inspre o masina parcata si, prin fortarea usii autoturismului a reusit sustragerea radiocase-tofonului cu CD, precum si a unor documente.
Prins de politistii comunitari
In cele din urma, politistii au reusit sa-l prinda, deoarece in pofta lui nestavilita de a fura, a incercat sa patrunda si in incinta unui magazin de telefonie mobila, insa sistemul de alarma a fost functional si a alertat politistii comunitari care se gaseau in zona. In momentul de fata, „prolificul” hot din Ileanda este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.