ianuarie 29, 2023

5 sfaturi pentru cumpărarea de pantofi pentru copii

Cumpărarea de încălțăminte pentru copii nu trebuie să fie o experiență negativă pentru dvs. și copilul dvs. dacă știți cum să alegeți perechea potrivită.

Atunci când trebuie să cumpărați încălțăminte pentru copii și, mai ales, primul pantof pentru bebeluși, nu trebuie să vă uitați doar la mărcile sau modelele care vi se par mai frumoase, ci este mult mai important să vă uitați la câteva aspecte pe care, mai jos, le analizăm în detaliu. Așadar, haideți să vedem care sunt cele mai bune sfaturi pentru achiziționarea de încălțăminte pentru copii.

Cumpărarea de pantofi pentru copilul dumneavoastră poate fi uneori copleșitoare. Cu atât de multe stiluri din care puteți alege – ca să nu mai vorbim de gusturile pretențioase și în continuă schimbare ale tinerilor în materie de modă, precum și de perioadele lor de creștere – găsirea încălțămintei potrivite nu este ușoară. Dar dacă doriți să vă începeți copilul cu dreptul pentru o viață întreagă de picioare sănătoase, merită efortul (și costul) să vă acordați timpul suplimentar pentru a selecta încălțămintea cea mai potrivită pe măsură ce crește.

Cel mai probabil, va trebui să cumpărați destul de multe perechi de adidași de băieței sau fetițe pentru copilul dvs., pe măsură ce se maturizează. Până la vârsta de 18 ani, piciorul copilului dumneavoastră va crește cu aproximativ o jumătate de mărime la fiecare trei-patru luni. Pentru a vă asigura că copilul dvs. se strecoară în încălțăminte confortabilă, dar de susținere pe parcurs, iată câteva sfaturi de cumpărare.

Cumpărarea unei perechi de pantofi pentru copii nu este o sarcină simplă, dar poate fi mai ușoară dacă țineți cont de câteva lucruri esențiale.

Alegeți pantofi pentru copii care sunt fermi în picioare

Cel mai potrivit model este să alegeți un pantof care să se adapteze la picioarele copiilor într-un mod „natural” și care să rămână ferm. Pentru aceasta, copiii mai mici pot beneficia de pantofi cu șireturi, curele sau velcro pe călcâi, pentru un plus de siguranță la mers și joacă.

Nu se recomandă modelele care nu oferă confort și siguranță la mers pentru copil, cum ar fi sandalele, saboții și papucii fără elastic. Acest tip de încălțăminte necesită o muncă suplimentară pentru copilul care nu este obișnuit cu ea.

Cumpărați pantofi care au mărimea potrivită

Mărimea pantofului este un factor foarte important pentru ca acesta să fie confortabil pentru copil și să nu-i limiteze mișcările. De aceea, atunci când cumpărați încălțăminte pentru copii, mai ales online, este important să consultați tabelul de mărimi oferit de fiecare marcă.

Dacă aveți de gând să cumpărați pantofi pentru a-i oferi cadou, este indicat să cereți părinților mărimea corectă sau să vă asigurați în magazin că este posibil să îi schimbe.

Alegeți pantofi care nu strâng

Pantofii ar trebui să fie suficient de largi și de lungi pentru a permite mișcarea corectă a degetelor de la picioare. Încălțămintea cu vârfuri rotunde și cu vârfuri închise sunt mai recomandabilă, deoarece oferă un confort mai mare picioarelor celor mici și sunt și mai fermi.

Totuși, trebuie să rețineți că nu trebuie să fie prea largi. Dacă pantofii se desprind ușor, copilul nu se va obișnui să îi poarte.

În cele din urmă, în acest punct, trebuie să ne amintim că picioarele copiilor cresc repede, astfel că un pantof care este puțin mai lejer în față garantează o utilizare mai îndelungată.

Asigurați-vă că pantofii sunt flexibili

Încălțămintea trebuie să aibă atât flexibilitate, cât și tălpi stabile care să asigure tracțiune. Pantofii ar trebui să se poată îndoi pentru a permite o mișcare maximă a piciorului. Cu toate acestea, dacă încălțămintea poate fi răsucită prea ușor, probabil că este prea moale pentru un suport adecvat. Partea din spate a pantofului ar trebui să se potrivească perfect în jurul călcâiului copilului dumneavoastră pentru stabilitate. Căutați sprijin și în jurul gleznelor.

Pantofii pentru copii trebuie să permită mișcarea liberă a articulației gleznei (ridicarea și coborârea piciorului). În principal că nu suprimă circulația sângelui, ceea ce poate cauza probleme de sănătate pentru copil.

Prin urmare, este necesar să se testeze flexibilitatea pantofilor (și în cazul pantofilor pentru copii). O modalitate de a face această verificare este de a îndoi talpa cu mâna, verificând dacă este flexibilă și nu prea moale.

Uitați-vă la materialele care au fost folosite

Cum copiii se joacă, aleargă și, în consecință, transpiră, alegerea încălțămintei trebuie să țină cont de materialul folosit. Mai ales vara, este mai bine să alegeți încălțăminte care să lase picioarele să respire, dar să nu fie alunecoasă. Printre materialele care pot satisface aceste nevoi se numără șlapii din plută sau cauciuc și bumbac.

Ideal atunci când se cumpără încălțăminte pentru copii și, de asemenea, primul pantof al copilului este să ne gândim la confortul și bunăstarea acestuia. Atunci când alegeți un pantof potrivit, este influențat și de faptul dacă copilul dorește sau nu să îl poarte, așa că luați în considerare aceste sfaturi în momentul achiziției și fiți bine informați înainte de a lua o decizie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut