septembrie 28, 2023

La sfârșitul lunii februarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj erau înregistrați 5267 șomeri (din care 2428 femei), rata șomajului fiind de 5,14%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 5,20%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere de 0,06pp.

Din totalul de 5267 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Sălaj, 1671 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3596 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4040 șomeri provin din mediul rural și 1227 sunt din mediul urban.

omerii cu studii primare sau fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj 36%, urmat de cei cu studii gimnaziale 26%, iar 14% au absolvit învăţământ profesional. Șomerii cu nivel de pregătire liceal şi postliceal reprezintă 19% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 5%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3463 persoane foarte greu ocupabile, 1315 greu ocupabile, 408 mediu ocupabile, iar 81 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

3 thoughts on “5 sălăjeni din 100 sunt șomeri

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut