septembrie 25, 2023

5 octombrie – zi liberă pentru elevi și profesori

1

În data de 5 octombrie, elevii și cadrele didactice beneficiază de o zi liberă, prin lege.

Ziua Educației, sărbătorită în fiecare an în 5 octombrie, pică anul acesta în mijlocul săptămânii, într-o zi de miercuri.

Ordinul privind structura anului școlar 2022-2023 prevede că “În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”.

În România, Ziua Educaţiei este marcată distinct de Ziua Învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.

La aproximativ două săptămâni după această zi liberă, elevii se vor bucura de prima vacanță din acest an școlar, la finalul primului modul de studiu.

Vacanța este programată în perioada 22-30 octombrie. Cel de-al doilea modul va începe în 31 octombrie și se va încheia în 22 decembrie.

1 thought on “5 octombrie – zi liberă pentru elevi și profesori

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut