decembrie 6, 2022

5 octombrie, zi liberă pentru elevi și dascăli

Elevii, profesorii și restul angajaților din sistemul de Învățământ vor avea o zi liberă în 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației.

Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri marţi, iar pentru cadrele didactice aceasta este una din zilele libere cuprinse în contractul colectiv de muncă.

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. Desemnată de UNESCO, această zi marchează semnarea, în 1966, a “Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

În România, Ziua Mondială a Educaţiei este marcată distinct de Ziua Învăţătorului (5 iunie), începând cu anul 2013.

2 thoughts on “5 octombrie, zi liberă pentru elevi și dascăli

    1. Ioane, la ce vrei tu sa spui acolo se scrie “de mult”. Marti, de ziua educatiei, cand profii sunt liberi, pune tu mana pe o carte. Ajuta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *