5 iulie – prima zi fără pacienți COVID internați la Spitalul Județean

1
322

Luni, 5 iulie, a fost prima zi fără pacienți COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență Zalău de la debutul pandemiei, în urmă cu mai bine de un an.

Tot începând de luni, având în vedere scăderea ratei de incidență la nivelul județului și a ratei de ocupare a paturilor pentru pacienții cu COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Zalău a reorganizat secțiile care au fost destinate tratării exclusive a acestor pacienți sau au fost transformate în secții suport.

Astfel, secțiile Reumatologie, Recuperare Medicală, Endocrinologie și Dermatologie efectuează, din nou, internări continue pentru pacienții cu patologii specifice.

Pentru tratarea pacienților COVID-19 sunt destinate în continuare un număr de 50 de paturi: 36 la Infecțioase, 7 la ATI, 3 paturi la Obstetrică-Ginecologie, 2 la Psihiatrie, 2 la Neunatologie.

”La preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, Sălajul înregistra o premieră negativă: era județul din România cu cea mai mare rată de infecție raportată la mia de locuitori. Doar prin efortul și implicarea noastră, a tuturor: autorități locale, cadre medicale, biserică, presă, cetățeni și nu numai, am reușit să stopăm răspândirea agresivă a virusului SARS-COV2 pentru ca Spitalul Județean să nu intre colaps. Vă mulțumesc deoarece, în ultimele luni, ați răspuns pozitiv la sfaturile specialiștilor de a vă proteja cât mai bine de infecția cu acest virus, iar mai apoi de a vă vaccina. Rezultatele foarte bune se văd astăzi. Județul Sălaj are o incidență de 0,02 cazuri/mia de locuitori și în Spitalul Județean de Urgență Zalău marcăm prima zi fără pacienți COVID-19 internați. Dar nu trebuie să ne oprim aici. Virusul este amenințător în continuare și dacă nu ați făcut-o până acum, vă îndemn să vă vaccinați. După cum puteți vedea, este singura noastră șansă de a reveni la o viață normală”, spune Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

1 COMENTARIU

  1. Ei tot se fac ca sunt foarte ocupati.Sa nu ajungi la reteta pentru diabet la acest renumit,minunat….spital.Am stat ieri si azi cu orele afara pana s a urnit o asistenta sa vina sa ia cardurile,apoi am mai stat sa vina tot aceea asistenta ,care parca era la aprozar,asa vorbea cu pacientii,sa ia declaratii.Azi din nou am stat aproape doua ore pana sa iasa iar o astfel de asistenta,asortata cu cea de ieri,sa ne dea retetele.Am scapat pana peste 3 luni.Foarte arogante,parca nu si iau gramada de bani de la noi.Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.