septembrie 28, 2023

480 de persoane vaccinate la Zalău, până joi

0

480 persoane au fost vaccinate până joi la Centrul de vaccinare nr. 1 Zalău, fără ca vreuna să dezvolte reacții adverse severe. Singura reacție după vaccinare a fost durere la locul injectării, spun reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău, durere care dispare după 1-2 zile.

De triajul și evaluarea persoanelor înainte de vaccinare se ocupă medicii Violeta Leuca și Diana Ionuțaș, acestea fiind prezente zilnic în centrul de vaccinare.

Vaccinul anti COVID-19 produs de Pfizer se prezintă sub forma unui flacon multidoză și trebuie diluat înainte de administrare. După diluare, din fiecare flacon se pot administra 5 doze a câte 0,3 ml. Vaccinul se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze a câte 0,3 ml, la un interval de cel puțin 21 de zile.

Vaccinul este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, la persoane de peste 16 ani.

Prin vaccinare ne protejăm pe noi, dar și pe cei care, din diferite motive, nu se pot vaccina, spun reprezentanții unității medicale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut