septembrie 24, 2023

450 de mii de permise de conducere expiră curând. M.A.I. roagă posesorii să evite aglomerarea ghișeelor

0

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) roagă posesorii de permise de conducere să-și verifice termenul de valabilitate și să și le preschimbe din timp. Motivul invocat este acela de a nu aglomera ghișeele de la Permise, ținându-se cont de cele 450 de mii de permise care vor expira din luna decembrie a acestui an, până în luna februarie a anului viitor.

”În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național. Acest lucru înseamnă că 450.000 de conducători auto trebuie să-și preschimbe permisul de conducere.

Chiar dacă ne vom pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor face cozi. Rugămintea noastră este să verificați dacă sunteți în această situație și dacă da, să vă prezentați cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare”, este mesajul MAI din acest weekend.

Tot MAI explică de ce este util să preschimbi permisul din timp: ”evitați să stați la eventualele cozi, evitați să începeți să întrebați <Nu cunoști pe cineva la permise?>. Nu o să cunoască nimeni o astfel de persoană. Sau dacă totuși o găsiți, o vulnerabilizați… și chiar nu ar fi bine!”, spun comunicatorii M.A.I.

Preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative se face parcurgând următorii pași: efectuarea programăriilor online pe site-ul drpciv; achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal etc.); pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei); prezentarea la sediul serviciului Permise și Înmatriculări conform programării.

”De asemenea, vă informăm că, prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale. Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se poate livra prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se poate ridica de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă”, se mai precizează în informarea M.A.I.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut