4 milioane de români au nevoie de ajutor să-și poată plăti facturile

Guvernanții au numărat aproximativ 4 milioane de români care au nevoie de ajutor financiar din partea statului pentru a-și putea plăti facturile la gaz și curent.

“Românii vulnerabili vor primi un ajutor pentru plata unei părți a facturilor la energie (termică, gaz și electricitate), în perioada sezonului rece. Este vorba despre aproximativ 4 milioane de beneficiari, pentru care se va crea un program guvernamental prin care aceste ajutoare vor fi distribuite. Pentru finanțarea acestui nou program, Guvernul României va aloca până la 10% din fondurile europene destinate politicilor de coeziune”, spune premierul liberal Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană a aprobat această redirecționare de fonduri în urma negocierilor cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș, care a obținut și prelungirea, pentru 2023, a Programului “Sprijin pentru România”, care constă în vouchere sociale de 250 lei, acordate o dată la două luni persoanelor vulnerabile, pentru a-și cumpăra alimente.

“Nu voi înceta niciodată să fiu promotorul transformării României printr-un plan sănătos care să fie un adevărat accelerator spre dezvoltare. Iar în acest sens, misiunea noastră își găsește fundamentul în proiecte de investiții masive pentru infrastructură. Este clar că ne-am angajat pe acest drum, iar banii europeni sunt combustibilul de care avem nevoie. Cu toate acestea, suntem datori, la nivelul Guvernul României, să avem grijă la nevoile imediate ale cetățenilor. Iar principala este ca niciunul să nu se mai simtă vulnerabil în fața prețurilor. Am plecat recent la Bruxelles cu o serie de obiective, printre care: să vedem cum putem continua să oferim din bani europeni voucherele sociale de 250 de lei pentru alimente și să fie agreată posibilitatea ca, tot din bani europeni, să suportăm o parte din costurile cu facturile pentru românii aflați în dificultate. Au fost discuții foarte constructive, în cadrul cărora Comisia Europeană s-a arătat deschisă asupra solicitărilor noastre. Acum, lucrăm pentru a realiza cu celeritate mecanismul la nivel național”, scrie, pe Facebook, ministrul Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *