octombrie 4, 2022

35 de medici de familie din Sălaj au acceptat să facă teste Covid în cabinete

November 16, 2020, Valencia, Valencia, Spain: Doctor at the computer during PCR Covid-19 tests during the state of alarm in the city of Valencia, Spain, on November 16, 2020. (Credit Image: © Xisco Navarro/ZUMA Wire)

Numărul medicilor de familie din Sălaj care realizează în cabinetele proprii testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, cu test rapid antigen, a ajuns la 35. Anunțul a fost făcut de Prefectura Sălaj, cu precizarea că lista urmează să fie extinsă, în scurt timp, cu alţi 11 medici. Potrivit noilor reglemetări, testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 poate fi realizată şi în cabinetele medicilor de familie, prin intermediul testelor rapide antigen. 

Pe noua listă apar 4 medici din Zalău, 3 medici din Șimleu Silvaniei, 2 medici din Cehu Silvaniei, un medic din Jibou.

La nivelul județului Sălaj sunt 104 medici de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Anunțul Prefecturii privind medicii de famile care au acceptat să facă teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a stârnit un val de reacții din partea sălăjenilor. Unii oameni se plâng că medicii lor de familie sunt de negăsit, că refuză să-i consulte sau că medicii aleg să sune ei la 112, decât să își primească pacienții cu simptome în cabinete. Sunt însă și sălăjeni mai norocoși, care spun că medicii lor de familie se comportă exemplar și se deplasează personal acasă la pacient, pentru a-l testa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.