34 de străini depistați că stăteau ilegal în Sălaj

În cursul anului 2021, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Sălaj au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului, pentru 922 de persoane, din care 387 străini din state terţe (cei mai mulţi din Moldova, Turcia, China, India) şi 535 de cetăţeni ai Uniunii Europene, SEE sau CH, majoritatea din Italia, Ungaria, Franța şi Germania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt legate de reîntregirea familiei, angajare în muncă, activităţi religioase sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

Peste 500 de străini au cerut avize de angajare în Sălaj

În ceea ce priveşte admisia în România, anul trecut au fost primite 10 invitaţii pentru străini din state precum Siria, Pakistan, Maroc, și 7 cereri pentru reîntregirea familiei.

Au fost înregistrate şi soluționate 287 de cereri pentru reglementarea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României şi emise 284 de permise de şedere temporară și pe termen lung. Au fost eliberate 88 de certificate de înregistrare a rezidenței şi 5 cărţi de rezidenţă permanentă pentru cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH și membrii de familie ai acestora.

În aceeaşi perioadă, au fost primite 575 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 524 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi, iar 51 decereri au fost respinse.

18 străini au solicitat protecție internațională

Pe linia combaterii şederii ilegale, în 2021 polițiștii de la Imigrări au organizat 19 acţiuni și controale, cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţii cu atribuţii în domeniu, și 33 de verificări în teren, în urma cărora au fost depistaţi 34 de străini în situaţii ilegale.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere au fost emise 21 de acte administrative prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României.

Pentru 16 persoane a fost luată măsura de nepermitere a intrării în țară pentru o perioadă de 6 luni, iar 3 străini au fost îndepărtați de pe teritoriul României, prin escortarea acestora la punctele de trecere a frontierei de stat.

Doi străini au fost puşi în legalitate și 18 străini au soliciat o formă de protecție internațională în România.

Totodată, poliţiştii de Imigrări au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.400 lei pentru nerespectarea prevederilor privind regimul juridic al străinilor și încadrarea în muncă a acestora.

Pentru informaţii privind documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, documentele se pot depune on line, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.