33 de permise reținute într-o săptămână de polițiștii zălăuani

0
1129

În perioada 6-12 ianuarie, poliţiştii de la structurile de ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău, au desfăşurat activităţi pe două paliere: unul a fost cel de prevenire şi descurajare, iar al doilea cel de combatere a faptelor antisociale şi de impunere a legii.

În acest context, au fost constatate 11 infracţiuni, majoritatea fiind la regimul circulaţiei rutiere şi de natură judiciară.

De asemenea, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 676 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 126.595 lei. Dintre acestea, 463 au vizat regimul circulaţiei rutiere. Pe lângă amenzile aplicate șoferilor, poliţiştii au reţinut şi 33 permise de conducere, dintre care 9 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au făcut obiectul altor abateri de la normele rutiere. Au fost retrase și 6 certificate de înmatriculare.

În perioada de referinţă, poliţiştii au soluţionat 22 dosare penale, obiectul acestora fiind infracţiuni de furt, infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi alte fapte.

Un alt drogat prins la volan în amiaza mare

În data de 13 ianaurie, la ora 11:20, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău.

La volanul autoturismului se afla un zălăuan de 25 de ani. Testarea cu aparatul Drugtest  a evidenţiat prezenţa unor substanţe psihoactive.

Şoferul a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, faptă prevăzută de Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.