31 de dascăli au dat bir cu fugiții după ce au văzut subiectele de la Titularizare

Miercuri, 13 iulie, cadrele didactice dornice să ocupe un post pe perioadă nedeterminată în învățământ au susținut examenul de Titularizare.

În Sălaj, la proba scrisă din cadrul concursului, s-au înscris 507 candidaţi. Dintre aceștia, 496 și-au validat fișa de înscriere, având dreptul de a participa la concurs.

Au absentat 62 candidați, iar 31 dintre candidații prezenți s-au retras din sala de examen după ce au văzut subiectele, invocând “motive personale”. În total, din cei 507 candidați înscriși, au susținut proba scrisă doar 403 candidați.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, nu s-au înregistrat incidente sau tentative de fraudă.

Pentru a deveni titulari pe post, cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât și la inspecția la clasă.

Pentru angajarea pe perioadă determinată, adică suplinitori, candidații trebuie să obțină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Primele rezultate, înainte de contestații, vor fi afișate în data de 19 iulie 2022, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și pe site-ul http://titularizare.edu.ro

Anul trecut, a fost jale la Titularizare

La concursul pentru titularizarea în învățământ de anul trecut, mai puțin de jumătate dintre dascălii participanți au reușit să obțină notă de trecere. Rata de promovare este de 40,3 la sută, în scădere considerabilă comparativ cu 2020, când procentul celor care au promovat examenul a fost de 61,53 la sută.

Nota 10 au obținut doar doi candidați, la disciplinele Consiliere psihopedagogică și Limba si literatura maghiară maternă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut