30 noiembrie – termen limită pentru conectarea caselor de marcat electronice

0
390

Agenții economici care nu își leagă la timp casele de marcat la sistemul informatic al Fiscului vor fi sancționați

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sălaj le reamintește contribuabililor că termenul limită de conectare pentru operatorii economici din categoria mici si mijlocii este 30 noiembrie 2021.

Cererea de atribuire a numărului unic de identificare a aparatului fiscal, însoțită de documentele corespunzătoare, se poate depune de către utilizatorii caselor de marcat și online, prin intermediul serviciului SPV – Formularul C801. În acest caz, emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare se efectuează automat și acesta este comunicat solicitantului prin intermediul Serviciului Privat Virtual.

Operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii declarației prevăzute în anexa nr. 2 din Ordinul ANAF nr. 435/2021.

Contribuabililor care intră sub incidența acestor prevederi legale trebuie să se adreseze distribuitorilor autorizați sau unităților acreditate de service, cu solicitarea intervenției acestora la conectarea la sistemul informatic MF – ANAF, în vederea respectării termenului limită de conectare, a împiedicării eventualelor probleme generate de numărul ridicat de solicitări la finalul perioadei, precum și a evitării nețndeplinirii obligației prevăzute de lege cu privire la conectarea caselor de marcat.

După data de 30 noiembrie, orice operator economic care nu și-a îndeplinit obligația prevăzută de lege cu privire la conectarea caselor de marcat riscă să fie sancționat.

Detalii suplimentare privind conectarea pot fi obținute prin consultarea Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF – Editia 2021, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, în secțiunea Servicii online – Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat).

Autoritățile publice, obligate să se înroleze în sistemele informatice ale ANAF

Totodată, potrivit prevederilor OG nr. 11/2021, începând cu data de 1 martie 2022 contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent în una dintre formele prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, sunt obligaţi să transmită organului fiscal central documente prin mijloace electronice de transmitere la distanţă – Spatiul Privat Virtual – prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică.

De asemenea, autoritățile publice, instituțiile publice sau de interes public din administrația publică locală si centrală au obligatia să se înroleze în sistemul informatic Patrimven, furnizarea informațiilor ăi documentelor între Ministerul Finanțelor/ANAF și acestea urmând a se realiza, începând cu data de 1 martie 2022, doar utilizând acest sistem informatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.