30 la suta din angajatii de la CFR Marfa raman fara loc de munca

2.500 de angajati de la CFR Marfa vor ramane in curand fara loc de munca. Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Consiliul de Administratie al CFR Marfa a inceput la sfarsitul lunii martie procedurile de disponibilizare a unui numar de 2.500 de salariati, in conformitate cu angajamentele fata de FMI.
Potrivit proiectului bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2014, CFR Marfa va renunta la 2.500 de angajati in acest an, estimand ca in cadrul companiei vor mai ramane 6.376 de salariati. Documentul lansat in noiembrie prevede cheltuieli cu plati compensatorii aferente disponibilizarilor de 16,8 milioane lei.
Ministrul Transporturilor, Dan Sova, s-a intalnit joi cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Bancii Mondiale, care au cerut informatii actualizate privind stadiul procesului de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa (SNTFM) „CFR Marfa” SA, informeaza Mediafax. Guvernul s-a angajat fata de FMI la o restructurare agresiva a companiei CFR Marfa, cel mai mare transportator feroviar de marfa din stop_coloanaRomania, si continu-area procesului de privatizare cu un investitor strategic.
Sucursala Transilvania a SNTFM „CFR Marfa” SA, din Cluj-Napoca, a refuzat sa ne comunice in ce masura vor fi afectati angajatii CFR Marfa din Salaj. Persoana care ne-a raspuns vineri la telefonul institutiei ne-a repezit cu un ton intepat ca a primit mai multe telefoane in cursul zilei de vineri de la presa, dar nu are de unde sa stie ca noi suntem cine sustinem ca suntem si ca, daca dorim sa aflam infor-matii, sa ne deplasam la sucursala sau sa cautam pe site. Site-ul „recomandat” este, de fapt, site-ul SNTFM „CFR Marfa” SA, unde, bineinteles, singurul contact pentru Sucursala Transilvania este numarul de la secretariat la care tocmai am sunat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *