3 sfaturi de siguranță pentru utilizarea trotinetelor electrice

0
77

Utilizarea trotinetei electrice este în creștere și începem rapid să vedem cum acest dispozitiv are potențialul de a reinventa transportul urban, așa cum îl cunoaștem. Nu numai că este convenabilă, dar poate, de asemenea, să scadă congestionarea traficului.

În ciuda întregului său potențial, trotineta electrică nu este doar un mijloc de distracție și transport. De fapt, peste o perioadă de patru ani (2014-2018), 39.113 de persoane s-au rănit folosind o trotinetă electrică doar în SUA. Mai rău, în această perioadă, cantitatea de admisie spitalicească legată de trotinete electrice a explodat, crescând cu 365% (de la 313 la 1374).

Este timpul să schimbăm această perspectivă tristă. Conform unui alt studiu privind rănile asociate cu utilizarea unei trotinete electrice, mai mult de 80,2% au fost cauzate de căzături. Este corect să presupunem că, în marea majoritate a acestor cazuri, călăreții erau la vină. Vor exista mereu și surse externe (cum ar fi mașinile și alte vehicule) pe care nu le puteți controla, dar s-ar putea să vă ajute să influențați ceea ce puteți: propriile dvs. alegeri.

Sfaturi de siguranță pentru utilizarea trotinetelor electrice

1. Țineți întotdeauna ochii pe drum

Acest sfat poate părea evident, dar există un motiv pentru care se repetă atât de des. Dacă sunteți obișnuiți să călătoriți cu bicicleta, știți că nu este neobișnuit să vă bucurați de priveliște și să observați tot ceea ce este în jurul dvs. – de fapt, acest lucru este normal, deoarece oamenii sunt curioși din natură.

Totuși, când vine vorba de utilizarea unei trotinete electrice, acesta nu este un obicei foarte bun. Călătoriți pe roți mici și, dacă nu utilizați o trotinetă electrică de înaltă calitate, veți avea o suspensie limitată. O gaură în asfalt sau o crăpătură în drum ar putea să vă împiedice și e destul de dificil să vă recuperați echilibrul pe o trotinetă electrică, din aceleași motive.

Deoarece majoritatea oamenilor folosesc trotinetele electrice în zonele urbane și alți utilizatori de drumuri care nu sunt încă obișnuiți cu aceste vehicule pe străzi, este și mai important să observați traficul din jur, în orice moment.

2. Țineți ambele mâini pe ghidon

Poate că ați primit un mesaj nou pe telefon, pe care vreți să-l citiți rapid și să răspundeți. Aceasta este o mare greșeală. Două secunde mai târziu, vă puteți trezi pe pământ, cu zgârieturi și un ecran de telefon spart.

Descoperă trotineta Xiaomi!

Utilizarea cu o singură mână este deosebit de periculoasă pe trotinetele electrice, datorită suprafeței reduse de contact de pe șosea. În comparație cu o bicicletă, călătoriți pe roți mult mai mici, lucru care înseamnă, de asemenea, că aveți mai puțin spațiu de la sol pentru a lua curbe. De asemenea, aceste tipuri de roți transmit impactul mult mai proeminent către călăreț.

Când folosiți o trotinetă electrică de calitate, cum ar fi o trotinetă Xiaomi, folosiți în mod constant ambele mâini pentru a face mici ajustări, chiar și punctului dvs. de echilibru. Dacă scoateți una (sau ambele) mâini din acea ecuație, aveți doar o mână pentru ajusta și acest lucru vă va fi foarte dificil, dacă trotinetă electrică începe să se încline în direcția opusă.

Dacă trebuie neapărat să utilizați acel telefon, vă rugăm să vă faceți dvs. și coatelor dvs. o favoare: opriți trotineta pentru o secundă și reveniți pe ea când sunteți gata.

3. Utilizați o cască adecvată

Pe orice drum, există întotdeauna lucruri pe care nu le puteți controla. Șoferii neatenți și eroarea umană sunt întotdeauna prezente. Nu toate accidentele sunt prevenibile, astfel încât este crucial să vă pregătiți, în cazul în care se întâmplă unul.

Echipamentul de siguranță poate fi diferența dintre viață și moarte. Dintre toate diferitele echipamente de siguranță, a purta o cască adecvată este cel mai important. Cele mai multe vătămări din cadrul accidentelor cu trotinete electrice (40,2%) au legătură cu capul. Doar 4,8% dintre subiecții răniți au purtat o cască, ceea ce este o statistică extrem de scăzută în comparație cu un studiu similar realizat pe bicicliști, unde 25,1% dintre subiecți purtau una.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.