septembrie 28, 2023

3 medii de 10 în Sălaj la Simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a

0

După evaluarea lucrărilor la Simularea Evaluării Naționale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în județul Sălaj 3 elevi au reușit să obțină media 10.

Este vorba despre doi elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău și un elev de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou.

Note de 10 la proba de Limba şi literatura română au obținut 2 elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău și 1 elev de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou.

Note de 10 la Matematică au primit 5 elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, 1 elev de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou, 1 elev de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, 1 elev de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, 1 elev de la Școala Gimnazială “Corneliu Coposu” Zalău, 1 elev de la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou, 1 elev de la Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna și 1 elev de la Școala Gimnazială nr.1 Borla.

Doi elevi de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău au fost notați cu 10 la proba de Limba şi literatura maternă.

La nivel județean, rata de promovare la Simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a este de 64,47%.

La proba de Limba şi literatura română, din 1.741 elevi înscriși au fost prezenți 1.515 (87,02%), 226 absenți, procentul notelor de minimum 5 și peste 5 fiind de 67,79%.

La proba scrisă la Matematică, din 1.741 elevi au fost prezenţi 1.508 elevi (86,62%), 233 absenţi, procentul notelor egale sau peste 5 fiind de 57,59%.

La proba scrisă la Limba şi literatura maternă, din 391 elevi înscrişi au fost prezenţi 360 (92,01%), 31 absenţi, iar note egale sau peste 5 au obținut 83.06% dintre participanți.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut