ianuarie 27, 2023

În 24 de ore, pompierii sălăjeni au fost solicitați la trei incendii, din care două la coșurile de fum ale unor locuințe, iar unul la un container de gunoi pe strada Eminescu din Zalău.

Luni după amiază, Garda Nușfalău a intervenit la un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Nușfalău. Cauza probabilă de incendiu a fost necurățarea coșului de fum de funinginea depusă. A ars funinginea și au fost afectate elemente din structura acoperișului aflate în imediata apropiere a coșului de fum. În noaptea de luni spre marți, Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Motiș. Cauza probabilă de incendiu a fost coșul de fum deteriorat. Au ars aproximativ 100 metri pătrați din acoperișul casei.

Pentru a evita astfel de situații, pompierii recomandă să evitați supraîncălzirea sobelor deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur, să depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate, să amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim un metru față de sobele metalice, respectiv 50 centimetri față de cele din teracotă. Supravegheați permanent focul, nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile și izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor, prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestora cu 25 centimetri. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

De asemenea, evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului, verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut