ianuarie 29, 2023

28 de salajeni disparuti, gasiti de politisti

Lipsa de comunicare intre copii si parinti, neglijenta din partea acestora din urma, frica de repercusiunile fata de rezultatele scolare, nevoia de a atrage atentia, certurile copiilor cu parintii sunt cateva din motivele pentru care minorii fug de acasa sau din centrele de plasament.
La inceputul anului 2009, activitatea de urmarire a politistilor salajeni viza 51 de persoane. Acum sunt puse in urmarire 23, celelalte 28 de cazuri fiind rezolvate. Astfel, cinci persoane au ajuns in arest, iar la 23 de persoane disparute li s-a clarificat situatia. Acestea au fost gasite si reincredintate familiei ori reinternate in centrele de plasament. Din aceste 23 de persoane disparute, 10 sunt minori care au fugit de acasa sau din centre. Potrivit informatiilor primite de la Iosif Ghiurca, inspectorul sef al IPS Salaj, toate cazurile privind minorii disparuti au fost solutionate.
^Totodata, activitatea de urmarire internationala este gestionata foarte bine la nivelul inspectoratului. Am inceput anul cu 32 de persoane, am dat in urmarire alte doua si am clarificat situatia unei persoane^, a declarat seful IPJ Salaj. Politistii salajeni l-au prins pe D. Attila din Jibou, dat in urmarire de autoritatile ungare pentru comiterea infractiunii de furt. Acesta a fost extradat in tara vecina. Iar saptamana trecuta B. Zoltan, care fusese dat in urmarire in decembrie 2006, avand mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 1,6 ani pentru infractiuni la regimul circulatiei, a fost prins de politisti in Zalau si incarcerat in arestul inspectoratului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut