27 de milioane de dolari pentru biblioteci

Banii vin de la Bill Gates
La Bucuresti se lanseaza, astazi, de Ziua Bibliotecarului din Romania, programul national “Biblionet – lumea in biblioteca mea”, prin care, in urmatorii cinci ani, se vor dota cu calculatoare pentru accesul liber la internet a publicului aproape 1.600 de biblioteci publice din Romania. Programul, in valoare de 27 de milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill si Melinda Gates.
La festivitatea de lansare de astazi vor lua cuvantul si Florica Pop, directoarea Bibliotecii Judetene “Ionita Scipione Badescu” Zalau, si presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, in calitatea lor de reprezentanti ai unuia dintre cele patru judete pilot in care a fost deja implementat un astfel de program. Este vorba despre Programul “Global Libraries”, prin care, la Biblioteca Judeteana (in locatiile de la Imprumut Adulti si Clubul Pensionarilor), Biblioteca Oraseneasca din Cehu si Biblioteca din Bobota, au fost amenajate centre de acces gratuit la internet.
Potrivit informatiilor primite de la Florica Pop, bibliotecarii din judet se vor intalni, martea viitoare, la sala de lectura a Bibliotecii Judetene pentru a discuta detaliile referitoare la inscrierea in program. Termenul limita de depunere a dosarelor de inscriere este 4 iunie.
Un judet se poate califica pentru acest program numai daca are minimum 15 biblioteci publice eligibile. Numarul maxim de biblioteci din judet care pot fi incluse in program in acest an este de 25.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *