noiembrie 27, 2022

268 de femei s-au ales cu calificări noi prin proiectul ”Cores – Conștientizare și Respect pe piața muncii”

La Hotelul Griff din Zalău a avut loc ieri o dezbatere de final a proiectului “Cores – Conștientizare și Respect pe piața muncii”, implementat de SC Vecom SRL Zalău, în parteneriat cu SC Encore Research SRL Cluj Napoca, care a oferit programe de formare profesională adresate unui grup țintă alcătuit din 268 de femei din regiunea Nord-Vest.

Obiectivele au fost creșterea oportunității de angajare a femeilor din regiunea de Nord-Vest și creșterea conștientizării asupra principiului egalității de șanse și de gen în rândul personalului angajatorilor publici și privați din regiunea de Nord-Vest, pentru eliminarea stereotipurilor de gen existente în regiune.
Rezultatele proiectului sunt mai mult decât mulțumitoare. Un număr de 268 de femei au fost cuprinse în programul de formare profesională, din care 254 (94,78 la sută) au obținut un certificat de calificare. 228 de femei au obținut certificate de calificare în meseriile: îngrijitoare bătrâni la domiciliu (63 de persoane); frizer coafor, manichiură, pedichiurță (46 de persoane): baby sitter (65 de stop_coloana persoane); operator introducere și validare date (37 de persoane); lucrător în comerț 17 persoane. Certificate de absolvire în competențe antreprenoriale au obținut 13 persoane.
Perioada de implementare a fost 2 mai – 30 noiembrie 2015. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.154.111 lei, din care 2.046.405 lei sumă nerambursabilă din partea Uniunii Europene și 107.705 lei contribuție proprie.
La finalul întâlnirii, absolvente ale cursurilor și-au exprimat mulțumirea față de noile profesii pe care le-au dobândit, iar managerul proiectului, Vlad Dărăban, a promis că odată ce va apare ghidul pentru proiecte va “ataca” oportunitățile pentru noi proicte ce vizează inserția pe piața muncii.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *