25 de garaje de la Astralis se demolează, pentru modernizarea zonei

3
2285

Zona Astralis – Sala Sporturilor din municipiul Zalău se află în plin proces de transformare. Partea din fața magazinului Dedeman, dar și cea situată în spatele blocurilor din imediata apropiere, sunt cuprinse într-un proiect de modernizare derulat de administrația locală.

Primăria Municipiului Zalău are în plan amenajarea unui spațiu verde, cu echipamente de joacă pentru copii, dar și demolarea garajelor din zonă și amenajarea de parcări.

25 de garaje și copertine vor fi demolate, potrivit municipalității. Proprietarii au fost notificați cu privire la proiectul demarat de administrația locală, iar până la finalul lunii iunie au obligația să desființeze aceste construcții. În caz contrar, acestea vor fi demolate de administrația locală, pe cheltuiala proprietarilor.

„Având în vedere că în imediata vecinătate a spațiului de joacă sunt amplasate garaje și copertine, dată fiind nevoia de a asigura acces înspre noul spațiu verde, de a crește numărul locurilor de parcare, cât și necesitatea de a moderniza întreaga zonă, Primăria Municipiului Zalău a propus desființarea acestor construcții provizorii. Odată cu eliberarea terenului, în zonă se va interveni pentru amenajarea de parcări și accese pietonale la spațiul de joacă”, spun reprezentanții primăriei.

Prin intermediul proiectului “Amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate”, finanțat din fonduri europene, această zonă va primi, practic, o nouă utilitate, dau asigurări reprezentanții Primăriei Zalău.

Până în prezent, au fost executate lucrări de terasamente, defrișarea vegetației degradate existente, salubrizarea terenului, toaletarea arborilor existenți, împrejmuirea terenului pe partea dinspre Bulevardul Mihai Viteazul, realizarea sistemului de iluminat, demolarea construcțiilor degradate, amplasarea cișmelei pentru apă potabilă, montarea sistemului de supraveghere video, fiind aduse și primele echipamente de joacă. Urmează amenajarea de spaţii verzi, realizarea de alei pietonale, amenajarea accesului auto, amenajarea terenului de minifotbal şi a terenului de streetball, dotarea cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi), amplasarea unei toalete automate, realizarea sistemului de irigaţii și racordarea la utilităţi publice.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.