octombrie 3, 2022

23 de salajeni admisi la scoala de Agenti de Politie de la Cluj

Locul de munca stabil si bine platit, dupa o pregatire de numai zece luni, este foarte tentant pentru tinerii din Salaj

rn

La concursul de admitere din sesiunea ianuarie 2019, organizat de scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj Napoca, dupa proba scrisa de limba romana si o limba straina – engleza sau franceza, sustinuta duminica, 20 ianuarie, si dupa redistribuiri, 300 de candidati – 138 de fete si 162 de baieti – au fost declarati admisi. Ultimul punctaj de intrare a fost de 65 de puncte.
Dintre candidatii admisi, cei mai multi sunt din judetele Maramures (52), Cluj (46), Alba (37), Bihor (28) si Salaj (23). Din Suceava provin 21 de persoane admise, din Bistrita-Nasaud 20, din Mures 16, din judetul Hunedoara 11, din Arad 8 admisi, 7 sunt din Neamt, cate 6 provin din judetele Gorj si Satu Mare, 5 sunt din Botosani, 4 din judetul Timis si cate 2 din judetele Caras-Severin, Sibiu si Valcea. Cate un candidat a fost admis din judetele Galati, Harghita, Mehedinti si Olt.
Din cele 10 locuri alocate etniei rome, doar unul a fost ocupat, celelalte locuri fiind redistribuite. Cele 3 locuri alocate altor minoritati au fost ocupate.
Candidatii declarati admisi vor parcurge un stagiul de pregatire de zece luni, in perioada 4 februarie 2019 – 29 noiembrie 2019.
Salariile politistilor si militarilor au crescut de la 1 ianuarie 2019, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018. Potrivit noilor prevederi, incepand cu data 1 ianuarie 2019, salariile de baza, soldele de functie/salariile de functie s-au majorat cu 25% din diferenta dintre nivelul actual si cel prevazut de lege pentru anul 2022.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.