23 de primarii din Salaj au luat țeapa cu ”auditul” in numele integritații

Primariile care au semnat contracte de sute de dolari cu escrocii sunt Fildu de Jos, Hida, Almașu, Zimbor, Cuzaplac, Vârșolț, Bocșa, Bobota, Chieșd, Sînmihaiu Almașului, Sarmașag, Dobrin, Salațig, Ip, Valcau de Jos, Nușfalau, Boghiș, Halmașd, Marca, Samșud, Maieriște, Horoatul Crasnei și Dragu.

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj au facut public dosarul falșilor inspectori de integritate care au fraierit mai mulți primari din județ. Daca inițial se știa ca falșii inspectori de integritate au reușit sa induca în eroare doar 12 primari, lista finala a ajuns la 23 de primari care au semnat contracte prin care erau de acord sa plateasca “auditul” gorjenilor, care le lasau impresia ca acționeaza în numele Agenției Naționale de Integritate.
Procurorii mai spun ca de fapt erau doua societați comerciale în numele carora escrocii semnau contracte cu primariile.

Inculpații și acuzațiile

Astfel, în dosarul nr. 223/P/2015, prin rechizitoriul din data de 14 decembrie 2015, s-a dispus trimiterea în judecata a cinci persoane și a celor doua firme.
Catrinoiu Catalin Petrișor este acuzat de complicitate la tentativa de înșelaciune (23 de infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional organizat; 
Boian Vasile-Lucian este acuzat de tentativa la infracțiunile de înșelaciune (5 infracțiuni), complicitate la tentativa la infracțiunile de înșelaciune (18 infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional organizat; 
Ionescu Catalin Adrian este acuzat de tentativa la infracțiunile de înșelaciune (7 infracțiuni), și constituirea unui grup infracțional organizat; 
Glavan Ion Matei este acuzat de tentativa la infracțiunile de înșelaciune (4 infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional organizat.
Bersu Daniela este acuzata de tentativa la infracțiunile de înșelaciune (7 infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional organizat.
Cele doua firme cu nume care sugerau ca aparțin autoritaților statului sunt SC Programul pentru Sporirea Capacitații Administrative SRL,  cu sediul în București, reprezentata legal prin Catrinoiu Cristian Ovidiu, și SC Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL, cu sediul în București, reprezentata legal prin Catrinoiu Cristian Ovidiu.
Și aceste doua societați comerciale sunt chemate în judecata pentru tentativa la infracțiunile de înșelaciune (23 de infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional organizat.

Catrinoiu și Boian au pus la punct sistemul caruia nu i-au rezistat jumatate din primarii salajeni

Procurorii arata ca inculpatul Catrinoiu Catalin Petrișor, împreuna cu inculpatul Boian Vasile Lucian, a constituit în cursul anului 2015 un grup infracțional organizat, în alcatuirea caruia au mai intrat Ionescu Catalin Adrian, Glavan Ion Matei, Bersu Daniela, precum și societațile comerciale SC Programul pentru Sporirea Capacitații Administrative SRL și ÎSC Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL. stop_coloana
Grupul infracțional avea ca obiect de activitate comiterea de infracțiuni de înșelaciune prin inducerea în eroare a reprezentanților primariilor prin mijloace frauduloase, cu ocazia încheierii unor contracte.
În perioada 18 – 20 noiembre 2015, membrii grupului au savârșit 23 de infracțiuni de tentativa la infracțiunea de înșelaciune. Primariile primeau prin fax adrese “oficiale” din partea celor doua firme ale caror denumiri erau menita sa induca în eroare primarii, apoi falșii inspectori care faceau “munca de teren” se înființau la primarii cu contracte și ele denumite în așa fel încât edilii sa aiba impresia ca au de-a aface cu autoritați ale statului – “Acord de Implementare SII E-Buget.Eu” -, în care erau inserate numele primariilor și ale primarilor. Denumirile firmelor erau trecute în înscrisuri incomplet (fara SC și SRL), pentru inducerea în eroare.
În zilele de 19 și 20 noiembrie 2015, grupul infracțional a indus în eroare prin aceste mijloace reprezentanții primariilor  Nușfalau, Boghiș, Halmașd, Marca și Ip, iar Ionescu Catalin Adrian, Glavan Ion Matei, Bersu Daniela au dat “atacul” în cele doua zile la alte 18 primarii: Fildu de Jos, Hida, Almașu, Zimbor, Cuzaplac, Vârșolț, Bocșa, Bobota, Chieșd, Sînmihaiu Almașului, Sarmașag, Dobrin, Salațig, Valcau de Jos, Șamșud, Maieriște, Horoatul Crasnei și Dragu.

Ionescu a prostit șapte primarii

Ionescu Catalin Adrian s-a alaturat în 29 septembrie la grupul infracțional constituit de inculpații Catrinoiu Catalin Petrișor și Boian Vasile Lucian, grup în componența caruia se mai aflau inculpați Glavan Ion Matei, Bersu Daniela, precum și societațile comerciale SC Programul pentru Sporirea Capacitații Administrative SRL și SC Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL. Ionescu Catalin Adrian a indus în eroare prin mijloace frauduloase reprezentanții prima-riilor Bocșa, Bobota, Chieșd, Sînmihaiu Almașului, Sarma-șag, Șamșud și Maieriște, cu ocazia încheierii unor contracte.    

Glavan și Bersu au convins 11 primarii

Glavan Ion Matei a aderat la grup în 5 octombrie și a indus în eroare prin mijloace frauduloase reprezentanții primariilor Dobrin, Salațig, Valcau de Jos și Horoatu Crasnei.
Inculpata Bersu Daniela s-a alaturat escrocheriei tot în 5 octombrie. Ea a reușit în 19 și 20 noiembrie sa induca în eroare reprezentanții primariilor Fildu de Jos, Hida, Almașu, Zimbor, Cuzaplac, Vârșolț și Dragu.
Inedit în cazul Danielei Bersu este ca aceasta este cântareața de folclor recunoscuta în zona din care provine (Gorj, ca și ceilalți inclupați), cu videoclipuri pe youtube.com.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *