23 aprilie – Ziua Forțelor Terestre

Sărbătorim, astăzi, 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei. Forţele Terestre Române împlinesc 165 de ani de existenţă.

“Sărbătorirea, în data de 23 Aprilie, a Zilei Forțelor Terestre Române – zi de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință – Patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre, reprezintă un eveniment marcant în cadrul evocării tradițiilor Armatei României.

Istoria Forțelor Terestre Române se identifică cu istoria Armatei României, iar anul acesta, la împlinirea a 165 de ani de existență, această categorie de forțe constituie organismul care dă încredere poporului român că suntem în măsură să răspundem rapid și eficient provocărilor de securitate și să desfășurăm, alături de forțele aliate, o gamă diversificată de misiuni pentru combaterea amenințărilor la adresa păcii și securității Alianței Nord-Atlantice.

În acest context aniversar, Statul Major al Forțelor Terestre, marile unități și unitățile din subordine aflate în municipiile reședință de județ din întreaga țară, organizează, împreună cu autoritățile publice locale, programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, competiții sportive și aplicativ-militare, expoziții de carte, concerte ale muzicilor militare, vizionare de filme documentare, precum și ceremonii militare specifice, la monumentele închinate memoriei Eroilor Forțelor Terestre Române”, scrie pe pagina oficială a Forțelor Terestre Române.

“În fiecare an, Ziua Forțelor Terestre reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra sacrificiilor, curajului și devotamentului celor care, de-a lungul istoriei, au slujit această națiune cu inima și sufletul. Într-o lume în continuă schimbare și amenințată de diverse provocări, inclusiv un conflict militar la graniţele ţării, rolul armatei este mai important ca niciodată. Gândurile noastre se îndreaptă astăzi către toți militarii Forțelor Terestre Române, care își îndeplinesc cu devotament misiunea de a apăra țara. Le mulțumim pentru curajul, dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă zi de zi. La mulți ani!” este mesajul transmis de Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *