227 de inactivi salajeni

Firmele raman fara codul platitor de TVA
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat o lista cu 92.227 de agenti economici declarati inactivi. Majoritatea societatilor de pe lista amintita nu si-au depus obligatiile declarative prevazute de lege pe parcursul unui semestru calendaristic. Aproape 5.500 dintre acestia au refuzat inspectiile fiscale sau nu si-au declarat sediul social.
Judetul Salaj este “reprezentat” de 227 de firme, cele mai multe dintre acestea avand domiciliul fiscal in Zalau.
Companiile de pe lista neagra vor ramane fara codul platitor de TVA, incepand din prima zi a lunii urmatoare dupa declararea inactivitatii firmei, Fiscul urmarind, astfel, sa preintampine furtul de identitate la evaziunea fiscala in acest domeniu. Mai mult, patronii in cauza nu vor mai putea sa infiinteze vreodata o companie pe numele lor. Masura a fost luata in conditiile in care multe firme erau infiintate cu scopul de a frauda, dupa care erau falimentate, iar patronii o luau de la capat, infiintand alte companii, in acelasi scop.
Sorin Blejnar, presedintele ANAF, anuntase la mijlocul lunii mai ca firmele care nu si-au depus cel putin sase luni declaratiile de taxe si impozite si deconturile de TVA, nu functioneaza la sediul social declarat si se sustrag de la controlul fiscal vor fi declarate inactive fiscal. In aceasta situatie, sustinea la acel moment Blejnar, se regasesc circa 131.000 de societati sociale, din totalul celor peste 600.000 care exista in Romania.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *