21 de posturi pentru medicii rezidenti din Salaj

21 de posturi pentru medicii rezidenti din Salaj

Spitalele din judet au scos la concurs pentru rezidentiatul de duminica 21 de posturi. Cele mai multe sunt la Spitalul Orasenesc din Simleu Silvaniei.
35 de salajeni absolventi de medicina si farmacie vor sustine duminica, 15 noiembrie, concursul national de rezidentiat pe post si pe loc. Potrivit datelor primite de la purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, 29 dintre candidati sunt absolventi de medicina, unul de farmacie si cinci de medicina dentara. In functie de punctajul obtinut la acest examen, candidatii vor putea opta pentru posturile scoase la concurs de spitale in acest sens. De mentionat ca, pe toata durata rezidentiatului (care se face in centre universitare), medicii sunt platiti de spitalele unde si-au ales postul, urmand ca, dupa finalizarea studiilor, acestia sa fie incadrati in aceste spitale.
Unitatile spitalicesti din Zalau au scos la concurs pentru acest rezidentiat 21 de posturi. Cele mai multe au fost scoase de Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei, care are nevoie de anestezist, medic de laborator, neonatolog, oftalmolog, ortoped, ORL-ist, medic pediatru, pneumolog, radiolog si de un farmacist. Centrul de Sanatate din Cehu Sivaniei a scos la concurs un post de medic de laborator, unul de internist si altul de farmacist. La Jibou se cer un internist, un oftalmolog, un pnenumolog si un medic de recuperare si medicina fizica. Spitalul Judetean de Urgenta Zalau a scos la concurs un post de psihiatru, unul de radiolog si un post de farmacist, iar Spitalul de boli cronice din Crasna vrea un internist si un medic de recuperare.
Criza de medici ramane
Dincolo de faptul ca posturile vor putea fi ocupate abia dupa finalizarea rezidentiatului, concursul nu rezolva in prea mare problema crizei de medici din spitalele salajene. Conform datelor primite de la DSP, in acest moment sunt neocupate aproape 100 de astfel de posturi, dintre care 60 sunt la Spitalul Judetean.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *