noiembrie 29, 2022

2023, anul în care va fi gata Lotul II al Variantei de Ocolire Zalău

Constructorul care execută lucrările la șoseaua de centură a municipiului a dat asigurări marți, la sediul Primăriei Zalău, că anul viitor lucrările vor fi finalizate. Potrivit evaluării făcute de executant, lucrările au ajuns la 35 la sută, iar reprezentanții antreprenorului au prezentat un calendar al proiectului.

”Am avut o întâlnire cu domnii Li HuQiang, manager de proiect și Fan Xiaohi, traducător, reprezentanții antreprenorului care lucrează la Varianta de ocolire a municipiului Zalău. Am evoluat stadiul lucrărilor și a fost prezentat un calendar privind evoluția proiectului. Astăzi procentul de realizare este de 35 la sută, antreprenorul apreciind că anul viitor proiectul va fi finalizat. Având în vedere că este un proiect extrem de important pentru comunitate noastră, am arătat încă o dată disponibilitate de a da tot sprijinul ca lucrările să evolueze într-un sens pozitiv”, a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, după întâlnire.

Contractul de finanțare pentru proiectul “Varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, între DN1F, km 79+625-DJ 191C” a fost semnat în 27 octombrie 2020 prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 240.446.412 lei, din care 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională- 172.153.936,54 lei, 15% e contribuția proprie – 30.380.106 lei, restul de 37.932.369 lei reprezentând cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

Durata proiectului de implementare este de 47 luni, respectiv între data 1 februarie 2020 și 31 decembrie 2023 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Proiectul include cinci viaducte şi două poduri. Cel de-al doilea tronson al variantei ocolitoare are o lungime de 5,5 kilometri, iar în momentul în care va fi finalizată, șoseaua va asigura legătura între DN 1 F (Cluj Napoca – Zalău – Satu Mare) şi Drumul Judeţean 191 C.

Zilele trecute, pe șantierul șoselei de centură s-a produs o alunecare masivă de teren, în zona Aghireș.

Imagini filmate din dronă publicate, pe Canalul YouTube On the Road AK, surprind alunecarea de teren.

1 thought on “2023, anul în care va fi gata Lotul II al Variantei de Ocolire Zalău

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *