20 și 21 iunie, zile libere prin lege

1
266

Prima și a doua zi de Rusalii sunt declarate sărbători legale, iar angajatorii au obligația de a acorda cele două zile libere salariaților.

În acest an, Rusaliile se sărbătoresc în zilele de 20 și 21 iunie.

“Pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, creștin, zilele libere pentru(…) prima și a doua zi de Rusalii se acordă în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult”, prevede Codul Muncii.

Salariații care au beneficiat de zilele libere pentru prima și a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creștin, de care aparțin, cât și pentru alt cult creștin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Prin excepție, pot lucra în zilele de sărbătoare legală doar salariații care muncesc în unităţi sanitare, de alimentaţie publică sau în unități în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, cu condiția ca acestora să li se asigure compensarea fie cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, fie cu un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.