Liberalii propun majorarea limitelor indemnizației de creștere a copilului

Deputații liberali Florin-Alexandru Alexe, Mara Calista și Alin Ignat vor depune două proiecte de lege pentru a oferi sprijinul necesar părinților pe parcursul primilor ani de viață ai copiilor.

Unul dintre acestea presupune majorarea limitelor indemnizației de creștere a copilului. Valoarea minimă a indemnizației va fi de 60% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, iar valoarea maximă va fi 12.000 de lei, față de 8.500 de lei, cât este în prezent.

Al doilea proiect prevede acordarea priorității femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice și amenjarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și/sau persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani.

Cele două proiecte de lege sunt parte a unui pachet de măsuri menit să combată declinul demografic cu care România se confruntă, explică inițiatorii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut