septembrie 28, 2023

Zalăul se extinde. Parcela Repaus din Ortelec intră în intravilan

0

Administrația locală are în plan extinderea zonei funcționale a municipiului, prin introducerea în intravilan a terenurilor situate în Păşunea Şes Mic, Şes Mare din Parcela Repaus, din Ortelec. Acestea sunt neexploatate în momentul de față, iar primăria intenționează să dezvolte aici noi zone de instituţii şi servicii de interes public, care să contribuie la dezvoltarea urbanistică a zonei și a localității și la crearea de noi locuri de muncă.

Terenul avut în vedere are o suprafață de 47.603 metri pătrați, din care 17.470 metri pătrați se află în proprietatea administrației locale, iar pentru 30.133 metri pătrați proprietar este Mănăstirea „Tuturor Sfinților”.

În prezent, terenul este situat în extravilanul municipiului Zalău, cu acces carosabil din prelungirea străzii
Cimitirului, respectiv din prelungirea străzii Moigradului, fără a exista niciun fel de construcții.
Întrucât în viitor se dorește reglementarea unei noi zone de instituții și servicii pe acest amplasament, a fost necesară întocmirea unui plan urbanistic zonal prin care să se studieze posibilitățile de acces, amplasarea construcțiilor propuse, dotarea cu utilități, etc.

Primăria va trebui să modernizeze circulația pentru această zonă, pentru a putea realiza conexiuni atât la nivel auto, cât și pietonal, dar și în ceea ce privește transportul public, în eventualitatea în care acesta se va considera ca fiind necesar în viitor. Conexiunile trebuie făcute în așa astfel încât traficul generat de noua zonă de dezvoltare să nu încurce traficul de tranzit din zonă.
Întrucât în zonă nu există rețea publică de distribuție a apei potabile, asigurarea obiectivelor cu apă potabilă se va realiza local, din surse proprii.
Apa caldă menajeră va putea fi asigurată doar cu centrale termice, individuale, iar apele uzate menajere vor fi evacuate în bazine vidanjabile, până la posibilitatea exinderii rețelei publice de canalizare.
Alimentarea cu energie electrică va fi asigurată prin racordarea la rețeaua existentă în zonă, prin extinderea acesteia.

Nu există nici gaz în zonă, astfel că pentru utilizarea gazelor naturale singura soluție o vor reprezenta
rezervoarele subterane sau supraterane, în condițiile legii.
Depozitarea gunoiului menajer se va face în spațiile special amenajate în acest sens, colectarea urmând a se face periodic, în baza unui contract încheiat cu societatea care desfășoară această activitate.

În ședința din 19 ianuarie, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan urbanistic zonal pentru reglementarea unei noi zone de instituţii şi servicii de interes public cu funcţiuni complementare, în vederea introducerii în intravilan a terenurilor situate în Păşunea Şes Mic, Şes Mare din Parcela Repaus” va fi supus votului consilierilor locali.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut