septembrie 29, 2023

Un fost elev de la CNS Zalău a devenit arbitru FIFA

0

Zălăuanul Tunyogi Ferencz, fost elev al Colegiului Național “Silvania”, acum în vârstă de 37 de ani, a devenit arbitru FIFA. Este o performanță remarcabilă, bifată ultima dată de un sălăjean în urmă cu aproape 20 de ani, când Ioan Onicaș a purtat, și el, prestigiosul ecuson.

Prestaţiile foarte bune ale zălăuanului Tunyogi Ferencz la meciurile oficiate în Liga I-au propulsat pe lista FIFA pentru anul 2023. Comisia Centrală a Arbitrilor a primit, recent, de la FIFA validarea listei de arbitri pentru competiţiile internaţionale de anul viitor, iar între cei 15 arbitri asistenţi se află şi Tunyogi Ferencz.

Performanța sa a fost marcată, joi, la CNS Zalău, instituție de învățământ al cărui elev a fost între anii 2000 – 2004.
Directorul Colegiului Național “Silvania”, Florin Morar, i-a oferit proaspătului arbitru FIFA o plachetă cu poze, din perioada liceului.
“Să devii arbitru FIFA este un lucru care se întâmplă extrem de rar la nivel național, nu doar la nivel de judeţ, iar în Sălaj, Ferike este al doilea arbitru care reuşeşte această performanţă după Ioan Onicaş”, a declarat directorul CNS Zalău, Florin Morar.

Tunyogi Ferencz şi-a început cariera de arbitru în 1999, iar în 2006 a promovat în lotul arbitrilor divizionari. În 2008 a promovat în Liga a II-a, iar în 2019 a ajuns în Liga I.

Evenimentul de la Colegiul Național “Silvania” a făcut parte dintr-o activitate mai amplă organizată de instituția de învățământ.


“Colinde , picturi și… arbitri la CNS. Știm că alăturarea termenilor pare improbabilă, dar chiar se poate proba după sărbătoarea de azi, din sala festivă de la CNS. Au fost trei momente distincte, cu prezentarea unor creații artistice ale copiilor de la CNS, coordonați de colega noastră Raluca Cirți, apoi premierea lui Tunyogi Ferencz, fost elev al colegiului nostru. Dacă numele lui nu vă spune nimic, înseamnă că nu sunteți pasionați de fenomenul fotbalistic. Marea realizare constă în numirea acestuia ca arbitru FIFA, ceea ce, spune domnul director Florin Morar în prezentarea momentului, <este un lucru întâlnit extrem de rar la nivel național, nu doar la nivel de județ>. Mesajul pentru proaspătul arbitru FIFA a fost <să țină steagul sus>, un joc de cuvinte datorat faptului că acesta este tușier. Fostul nostru elev a dat o lecție de viață elevilor prezenți, spunând că <sunt momente când spui că nu mai poți, dar trebuie să mergi mai departe>. Partea cea mai importantă a sărbătorii a fost concertul de colinde, copiii noștri demonstrând că nu știu doar limbajul de programare C++, eseul argumentativ, teoreme sau fracții, ci au și înclinații artistice. Și ce mai înclinații!

Sub îndrumarea colegilor Marian Albert, Istvan Fazakas și Mihaela Gârboan, colindele lor ne-au făcut să ne ținem respirația la propriu, să ne dea lacrimile de uimire unora, să ne atingă coardele sensibile, nivelul emoțiilor fiind unul uriaș. Le mulțumim tuturor pentru ce ne-au oferit azi și putem doar să ne înclinăm în fața talentului lor muzical. CNS se pregătește de vacanță, iar urarea noastră este să aveți mese bogate, iubire din toată inima și liniște sufletească! La mulți ani!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a CNS Zalău de profesorul Cristian Man.

Sursa foto: facebook

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut