ianuarie 31, 2023

Consiliul Județean vrea să modernizeze DJ 108T, de la Cehu Silvaniei spre Maramureș

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din data de 30 septembrie se află și un proiect de hotărâre privind actualizarea principalilor indicatori tehnico – economici pentru modernizarea DJ 108T, de la limita cu județul Maramureș până la Cehu Silvaniei, spre localitatea Ulciug.

Sectorul de drum propus pentru reabilitate are o lungime de 1,113 kilometri, iar valoarea lucrării este de aproximativ 3 milioane de lei, TVA inclus, din care partea de construcții-montaj reprezintă aproape 2,8 milioane lei.

Lățimea părții carosabile va fi de 6 metri, se va realiza un sistem de colectare și evacuare a apelor, pe traseul drumului urmând a se executa șanțuri betonate.

“În considerarea preocupărilor continue pentru modernizarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea condițiilor de transport la nivelul județului, Consiliul Județean Sălaj intenționează să aducă starea drumului județean DJ 108T la nivelul de siguranță și confort conform standardelor în vigoare pentru toții locuitorii din zonă. În urma elaborării documentațiilor tehnice s-a constatat că drumul județean DJ 108T, în lungime de 1,133 km ce face obiectul prezentului proiect, nu corespunde prevederilor
<Normativului privind stabilirea cerințelor tehnice de calitate a drumurilor legate de cerințele
utilizatorilor>, indicativ NE 021-2003 și a <Instrucțiunilor tehnice privind determinarea stării
tehnice a drumurilor publice>, indicativ C155/2001, deoarece existenţa podețelor tubulare colmatate
şi insuficiente ca număr, conduc la stagnarea apei în șanțuri şi pe acostamentul drumului,
influențând sensibil capacitatea portantă a structurii rutiere, ducând la o serie de degradări: gropi,
făgașe, faianțări. Conform celor prezentate în documentația tehnică, faza PT+DE, se apreciază că starea tehnică a acestuia este nesatisfăcătoare și nu asigură nivelul de serviciu pentru utilizatori, fapt
pentru care se impune modernizarea și aducerea acestuia la parametri tehnici corespunzători.
Prin reabilitarea drumului județean DJ 108T se urmărește asigurarea unui trafic rutier în
condiții de siguranță rutieră, precum și diminuarea efectelor negative ale traficului asupra mediului
înconjurător”, scrie în referatul care însoțește proiectul.

Consiliul Județean Sălaj a decis actualizarea principalilor indicatori tehnico – economici pentru acest obiectiv de investiţie deoarece, din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții, la procedurile de achiziție anterioare nu s-a prezentat nici măcar un ofertant, astfel că licitația a fost deja amânată de două ori.

1 thought on “Consiliul Județean vrea să modernizeze DJ 108T, de la Cehu Silvaniei spre Maramureș

  1. Sa-l modernizeze! Ce-l oprește ? Iar continua cu: vrem, ne-am propus, avem in vedere, ne dorim, etc! Finalizați-l și apoi va lăudați ca l-ați făcut! Nu “VREM” sa-l facem! De la a vrea și pana a fi finalizat e o cale atât de lunga…. Vorba poetului!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut