ianuarie 31, 2023

25 septembrie – termen limită de depunere a actelor pentru pensiile de urmaș

La fiecare început de an școlar, elevii care beneficiază de pensie de urmaș trebuie să facă dovada continuării studiilor. Cei care au împlinit vârsta de 16 ani au obligația să prezinte, până în data de  25 septembrie, la Casa Județeană de Pensii Sălaj, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2022 – 2023 urmează o formă de învățământ.

În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie se reține de la plată.

Potrivit legii, copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ, până la terminarea acestora, fără a depăşi însă vârsta de 26 de ani.

Studenții urmași, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația să depună și ei, la Casa Județeană de Pensii, tot până la data de 25 septembrie, o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor. În caz contrar, nu vor mai primi pensia aferentă lunii octombrie.

În plus, până la data de 25 octombrie, trebuie să depună și adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2022-2023 urmează o formă de învățământ superior. Dacă nu respectă acest termen, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut