16 școli din Sălaj pot primi câte 3 sute de mii de euro pentru a preveni abandonul școlar

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin PNRR, lansează apelul pentru schema de granturi destinate reducerii abandonului școlar. Prin intermediul acestui apel, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a, precum și pentru îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.

Acest apel se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial.

Valoarea maximă a unui proiect este de 300.000 de euro, fără TVA.

La nivel național, au fost declarate eligibile 450 de unități de învățământ. Din județul Sălaj, s-au calificat 16 școli și licee, unele dintre ele fiind considerate cu grad ridicat de prioritate.

Potrivit listei furnizate de Ministerul Educației, pot beneficia de aceste fonduri Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Bocșa, Școala Gimnazială nr. 1 Buciumi, Școala Gimnazială nr. 1 Camăr, Școala Gimnazială nr. 1 Carastelec, Școala Gimnazială “Horea” Cizer, Școala Gimnazială “Vasile Breban” Crișeni, Școala Gimnazială nr. 1 Cuzăplac, Școala Gimnazială nr. 1 Panic, Școala Gimnazială “Avram Iancu” Halmășd, Școala Gimnazială nr. 1 Horoatu Crasnei, Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou, Școala Gimnazială nr. 1 Marca, Școala Gimnazială nr. 1 Românași, Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău, Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida, Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna.

Din cele 16 școli și licee sălăjene, unitățile de învățământ din Buciumi, Camăr, Carastelec, Crișeni, Cuzăplac, Marca și Românași sunt considerate ca având un nivel de prioritate ridicat, în timp ce restul au fost încadrate la nivel de prioritate mediu.

Depunerea cererilor de finanțare se va face pe platforma UEFSCDI până la data de 12 ianuarie 2024. Pe site-ul Ministerului Educației sunt disponibile deja Ghidul solicitantului și anexele.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *