septembrie 24, 2022

16 politisti salajeni primesc salarii de excelenta din iulie pana la sfarsitul anului

Trei sefi de servicii din IPJ Salaj primesc intre 6.000 de lei si aproape 10.000 de lei pe luna

rn

Inspectoratul de Politie Judetean Salaj a acordat 16 salarii de excelenta, de pana la 50 la suta in plus la salariul de baza, pentru 16 politisti, pentru perioada de sase luni iulie – decembrie 2018.
Lista celor 16 politisti norocosi incepe cu trei sefi de servicii din IPJ Salaj.
Au luat 50 la suta in plus la salariul de baza, timp de sase luni, Bese Livia – sef Serviciul Criminalistic; Cimpeanu Victor – sef Birou Centrul de Retinere si Arest Preventiv; si Buda Crivoiu – sefa de la Resurse Umane imputernicita de seful IPJ, Aurel Stirb, sa ocupe postul.
Spre exemplu Buda Crivoiu a castigat potrivit declaratiei de avere din 2017 de la IPJ Salaj 3.867 lei pe luna, iar daca in prezent castiga tot atat, rezulta ca din iulie pana in decembrie va castiga in plus la salariu aproape 2.000 de lei, adica va primi in jur de 6.000 lei pe luna, gratie bonusului primit de la IPJ Salaj.
Sefa Serviciului Criminalistic, Bese Livia, care este membra si in comisia de disciplina, comisie condusa de seful IPJ Aurel Stirb, a castigat anul trecut de la IPJ Salaj un salariu de 6.540 lei pe luna, de unde rezulta ca va primi un bonus de aproape 3.300 de lei timp de sase luni. Asta inseamna ca Livia Bese castiga in acest moment aproape 10.000 de lei pe luna din iulie pana in decembrie, gratie bonsului primit.
“n paranteza sa amintim ca Bese Livia a fost sanctionata de colegii de la Rutiera si ramas fara carnet anul trecut, dupa ce, pe 22 februarie, a fost suprinsa in momentul in care, aflata la volanul autoturismului propriu, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care se afla pe trecerea de pietoni de pe strada Porolissum, din apropierea benzinariei Petrom. Agentul de politie rutiera a "iertat-o" de amenda, i-a aplicat doar sanctiunea cu avertisment, dar ca sanctiune complementara i-a retinut permisul pe o durata de 30 de zile. Bese Livia a facut contestatie dar a pierdut in instanta.
Cimpeanu Victor a avut un castig anul trecut de 57.500 lei, adica un salariu de 4.790 lei, ceea ce inseamna ca va primi un bonus de aproape 2.400 lei in plus la salariu timp de sase luni. Cimpeanu Victor castiga asadar peste 7.000 de lei pe luna, gratie bonusului primit de la IPJ.
Printre cei 16 politisti care au mai primit salarii de excelenta pentru perioada iulie – decembrie se afla Muresan Olimpiu – ofiter specialist IPJ; Balogh Ioana – Politia Mun. Zalau; Bente Alin – Politia Mun. Zalau; Merca Adrian – ajutor sef Post Politie Criseni; Alb Marius – Politia Oras Cehu; Ciupe Raul – Politia Oras Jibou; Breje Stelian – ajutor sef de post Sag; Deac Florin – Politia Oras Simleu; Buruian Vasile – sef post Plopis; Rablau Vasile – sef de grupa la "mascati".

rn

In total, 28 de politisti salajeni
au anul acesta sporuri la salarii

rn

La solicitarea noastra privind bonusurile pe anul in curs, Inspectoratul de Politie Judetean Salaj spune ca in total au beneficiat 28 de politisti, dar nu a detaliat cum s-au acordat sporurile cuprinse intre 20 si 50 la suta la salariul de baza.
"În semestrul II al anului 2018, au fost propusi pentru acordarea majorarii de pâna la 50%, calculata la salariul de functie, 16 politisti, din care sapte ofiteri (un ofiter din cadrul Sectiilor de Politie Rurala, unul de la Politia Municipiului Zalau si cinci de la resedinta) si noua agenti de politie (patru agenti de la posturile de politie comunale, câte unul de la Politia Orasului Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei, si doi de la resedinta). De asemenea, în semestrul I al anului 2018, au beneficiat de acest spor 12 politisti, din care cinci ofiteri (trei de la resedinta, unul de la Politia Municipiului Zalau si unul din cadrul Sectiilor de Politie Rurala) si sapte agenti de politie (doi agenti de la resedinta, doi de la Politia Municipiului Zalau, câte unul de la politiile orasenesti Simleu Silvaniei si Jibou, si unul din cadrul posturilor de politie)", informeaza IPJ Salaj.
IPJ Salaj nu a spus nici care sunt criteriile care au stat la baza acordarii acestor sporuri, cine sunt norocosii politisti si care este cuantumul sporurilor adaugate la salariul de baza.
Din comisia de acordare a salariilor de excelenta pentru anul 2018 au facut parte inspectorul sef imputernicit Aurel Stirb, adjunctul imputernicit Rolnic Calin, liderii sindicatelor din Salaj, imputernicit Buda Crivoiu – sefa Resurse Umane si Popit Florin – seful de cabinet al inspectorului sef.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.