159 de ani de la infiintarea Jandarmeriei

Jandarmii salajeni vor sarbatori, astazi, “Ziua Jandarmeriei|”, iar alaturi de ei, la aceasta sarbatoare, vor participa si oficialitatile locale si judetene, precum si reprezentantii “colegilor” din Ministerul Administratiei si Internelor (pompieri si politie).
Colonelul Vasile Bocea, inspectorul sef al Jandarmeriei Salaj, a anuntat ieri, la o conferinta de presa, ca in cadrul aceleiasi manifestari, vor fi ridicati in grad, inainte de termen, un ofiter si doi subofiteri.
Conferinta de ieri a fost pentru seful jandarmilor salajeni si un bun prilej pentru a prezenta activitatea pe primul trimestru din acest an. Astfel, col. Bocea a declarat ca, in primele trei luni ale anului, jandarmii au participat la 44 de interventii pentru aplanarea unor situatii conflictuale si, in misiunile specifice de patrulare si control, s-au aplicat amenzi de peste 700 de milioane de lei vechi.
415 tineri pot deveni jandarmi
“Jandarmeria Salaj are nevoie de mai multi oameni, iar cele mai mari probleme din cauza lipsei de personal se inregistreaza in orasele Cehu, Simleu si Jibou”, a mai declarat Vasile Bocea. El a mai precizat ca pentru acest an sunt disponibile, la nivel national, 415 locuri pentru specializarea jandarmerie, atat la Academia Alexandru Ioan Cuza (pentru ofiteri) cat si la scolile de subofiteri din Dragasani si Falticeni.
“Cei interesati de participarea la concursurile de admitere sunt asteptati la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj, unde pot primi toate informatiile necesare”, a mai spus Bocea.
In ceea ce priveste angajarea de personal pe filiera indirecta (ca in cazul Politiei), inspectorul sef Vasile Bocea a declarat ca, deocamdata, nu s-a anuntat, de la nivel central, nici un fel de concursuri pentru astfel de posturi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *