Colegiul Național „Silvania” Zalău are cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat

Înainte de soluționarea contestațiilor, la nivelul județului Sălaj avem patru medii de 10 la Bacalaureat și aproximativ 150 de note de 10 curat, la diferite probe.

Cât privește rata de promovare, cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Național „Silvania” Zalău (rată de promovare de 99,15%), Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău (rată de promovare de 91,98%), Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei (rată de promovare de 90,34%).

Pentru promoția curentă, la nivelul întregului județ, rata de promovare este 75,02%, față de 70,57% în 2021, iar pentru promoțiile anterioare rata este de 30,72%, față de 27,75% în 2021.

La nivel național, rata de promovare este 78,3% pentru promoția curentă (față de 73,9% în 2021) și 32,1% pentru promoțiile anterioare, față de 27,6% în 2021.

În Sălaj, rata cumulată de promovare, înainte de contestații, este de 70,43% (față de 65,81% în 2021), iar la nivel național este 73,3% (față de 67,8% în 2021).

Au promovat 1.041 candidați, dintr-un total de 1.478 candidați prezenți. Dintre aceștia, 994 candidați provin din promoția curentă, iar 47 candidați sunt din promoțiile anterioare.

La ce licee din Sălaj s-au obținut cele mai mari note

Patru candidați au reușit să obțină media generală 10 la Bacalaureat. Trei dintre ei sunt de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, iar unul este de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei. În 2021, un singur candidaț, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, a reușit să obțină media generală 10.

Pe discipline de examen, 18 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română (8 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 7 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 2 de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău și 1 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou).

Nota 10 la proba de Limba și literatura maternă a fost obținută de 11 elevi (7 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și câte 1 candidat de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna și Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei).

De asemenea, 72 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie): 36 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 15 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 12 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 4 de Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei, 3 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, câte 1 de la Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” Zalău și Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău.

La proba la alegere a profilului și a specializării au fost 53 de note de 10 (29 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 7 de Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 5 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, 4 de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, 3 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 3 de la Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, câte 1 de la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău și Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei).

Contestațiile s-au putut depune luni, între orele 12.00 și 18.00.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 1 iulie.

Trei licee din Sălaj au rata de promovare zero la Bacalaureat

Din păcate, există unități de învățământ unde nici măcar un elev nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Intră în această categorie Liceul Tehnologic Ioachim Pop Ileanda, unde au susținut probele 11 elevi. Potrivit site-ului bacplus.ro, media notelor tuturor elevilor din acest liceu este 2,33.

La Liceul Tehnlogic nr.1 Surduc, o altă unitate de învățământ unde nu a luat nimeni bacul, s-au prezentat la examen 3 candidați. Media tuturor notelor obținute de aceștia este 3,24.

Liceul Tehnologic Octavian Goga Jibou se află și el pe lista celor cu rată de promovare zero. Au participat la examen 23 de elevi, iar media tuturor notelor primite de aceștia este 4,06.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.