5 patroni sălăjeni, amendați cu 64 de mii de lei

Numai în cursul lunii mai, 5 patroni sălăjeni au primit amenzi în valoare totală de 64 de mii de lei pentru nerespectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă.

Verificările inspectorilor ITM au scos la iveală faptul că unii angajatori nu oferă salariul minim brut pe țară garantat în plată, munca suplimentară nu este plătită, nu țin evidența orelor de muncă prestate de către fiecare salariat, repausul săptămânal nu este respectat, plata salariului nu se face la data stabilită în contractul individual de muncă, la încetarea activității salariatului nu se eliberează adeverința de vechime în muncă.

Au fost controlați în total 42 agenți economici, din care 17 au fost sancționați, aplicându-se 5 amenzi în cuantum total de 64.000 lei și 23 avertismente.

Inspectorii ITM au identificat 3 persoane care munceau fără acte.

Nereguli au fost constatate și în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă.

În cursul lunii mai, au fost verificați 33 agenți economici, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi în cuantum total de 15.000 lei și 15 avertismente.

Inspectorii ITM au constatat că la unii angajatori muncitorilor le lipsește echipamentul individual de protecție împotriva căderilor de la înălțime, lipsește autorizarea ISCIR a echipamentelor de muncă supuse regimului de autorizare și de verificare tehnică, controlul medical periodic nu se efectuează conform cerințelor legale, tematica de instruire nu îndeplinește cerințele minime privind toate aspectele legate de securitatea și sănătatea în muncă, precum și lipsa autorizației de funcționare din punct de vedere SSM pentru toate activitățile desfășurate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut