A început Bacalaureatul. Peste 1.500 de candidați în Sălaj

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, a început luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competențelor, programate în intervalul 6-16 iunie.

În județul Sălaj, 1.553 absolvenți de liceu, din care 1367 din promoția curentă și 186 din seriile anterioare, s-au înscris pentru a susține probele integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare.

În intervalul 6 – 8 iunie, a fost programată Proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

În 8 – 9 iunie, candidații vor susține Proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Evaluarea competențelor digitale, adică Proba D, se susține în intervalul 8 – 10 iunie.

Proba C, adică evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație europeană, va avea loc ăn intervalul 14 – 16 iunie.

Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională nu se exprimă prin note sau prin calificative (admis/respins), ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, în funcție de grilele naționale sau europene.

La proba de evaluare a competențelor digitale, rezultatele se exprimă tot prin stabilirea nivelului de competență, în raport cu standardele europene și în conformitate cu prevederile metodologiei de examen.

Toate probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Introducerea materialelor interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă aceste materiale au fost utilizate sau nu.

Probele scrise ale Examenului Național de Bacalaureat se vor desfășura după următorul calendar: 20 iunie – proba scrisă la Limba și literatura română; 21 iunie – proba obligatorie a profilului (matematică și istorie); 22 iunie 2022 – proba la alegere a profilului și specializării; 23 iunie – proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12.00. Eventualele contestații vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 -18.00. Rezultatele finale se vor afișa în data de 1 iulie.

Pentru a promova Examenul Național de Bacalaureat, candidații trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor, să ia cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și să obțină cel puțin media 6 la probele scrise.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.