Consiliul Județean închiriază peste 60 de hectare de pășune

Consiliul Județean Sălaj închiriază, prin licitație publică, un teren în suptafață de 62 de hectare, situat în extravilanul comunelor Mirșid și Creaca, aflat în domeniul public al judeţului, cu destinația de pășune.

Contractul de închiriere încheiat în 2017 cu un crescător de animale a expirat luna aceasta, fără posibilitate de prelungire, iar persoana în cauză și-a exprimat intenția de a folosi în continuare pășunea.
Luând în considerare această solicitare care oferă posibilitatea de a atrage venituri suplimentare la bugetul propriu, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din 31 mai se va afla și un proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii terenului, prin licitație publică.

Preţul de pornire a licitaţiei să fie de 750 lei/ha/an.

Prin proiectul de hotărâre inițiat de administrația județeană se propune închirierea prin licitație publică a terenului pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitate de prelungire.

Criteriile de atribuire a contractului de închiriere sunt următoarele: cel mai mare nivel al chiriei – pondere 40%, capacitatea economico – financiară – pondere 30%, prezentarea modului de întreținere a bunului închiriat – pondere 30% .

Priectul de hotărâre stabilește o taxă în cuantum de 20 lei pentru punerea la dispoziția persoanelor interesate a documentației de atribuire, pe suport de hârtie sau pe suport electronic.
În vederea participării la licitație, se stabilește o taxă în valoare de 200 lei.

Garanția, în cuantumul valorii a două chirii, este obligatorie pentru ofertantul declarat câștigător și trebuie achitată într-un termen de 20 de zile calendaristice de la data primirii comunicării referitoare la atribuirea contractului.
Ofertantul declarat câștigător pierde garanția constituită, în situația în care refuză încheierea contractului, contravaloarea acesteia reprezentând daunele interese stabilite în acest sens.

Ofertantul declarat câștigător nu are dreptul să cesioneze acest contract de închiriere și nici să subînchirieze fără consimţământul
proprietarului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.