Consiliul Județean Sălaj cumpără clădirea Asirom. A fost stabilită comisia de negociere în ședință extraordinară

  • Cu 21 de voturi ”pentru” și 9 abțineri din partea consilierilor PSD, intenția de cumpărare a clădirii Asirom și a terenului aferent a fost exprimată de administrația județeană

Consiliul Județean Sălaj va achiziționa clădirea Asirom din centrul Zalăului, fiind desemnată în acest sens și o comisie de evaluare și negociere cu vânzătorul.

La nici o săptămână după ședința ordinară a administrației județene în care proiectul privind achiziționarea clădirii Asirom nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare, în cadrul ședinței extraordinare de luni, 28 februarie, proiectul de hotărâre a fost supus din nou la vot cu succes.

Consilierii județeni ai PSD s-au abținut și de această de la votul asupra proiectului de hotărâre. Totodată, nu și-au desemnat nici în această ședință un reprezentant în comisia de evaluare și negociere.

Propunerile pentru comisii s-au menținut, la fel ca în ședința ordinară de săptămâna trecută. Grupul PNL l-a desemnat pe consilierul Marcel Zaharia, ulterior și pe vicepreședintele CJ Sălaj – Claudiu Bîrsan (în locul rămas liber după refuzul desemnării unui reprezentant din grupul consilierilor PSD). Grupul UDMR l-a propus pe consilierul Attila Sojka, iar grupul USR l-a propus pe consilierul Nicolae Olar. Din partea Consiliului Județean a fost desemnat ca membru în Comisia de evaluare Dorel Labo, directorul de Patrimoniu.

La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu, a ținut să le transmită consilierilor județeni care s-au abținut de la vot și data trecută, pe motiv că nu au fost anunțați prealabil despre intenția de cumpărare, că liderul consilierilor PSD, Sergiu Panie, a știut despre intenția de cumpărare și chiar a sprijinut demersurile privind documentația.

”Îi mulțumesc pe această cale domnului Panie pentru sprijinul acordat în acest demers”, a punctat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Imobilul a fost evaluat la aproximativ 200 de mii de euro

Așa cum se arată în proiectul de hotărâre, în vederea demarării procedurii de achiziție a fost realizat, în luna ianuarie 2022, raportul de evaluare al imobilului de către evaluatorul autorizat Augustin Ielciu.

Prețul maxim stabilit pentru imobilul cu două etaje de pe strada Unirii, în vecinătatea Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu”, în suprafață totală de circa 272 metri pătrați, este de 1.004.000 lei, adică 203.000 euro la cursul din 31 ianuarie 2022, data realizării evaluării.

Imobilul a fost construit în 1975 de către proprietar, iar de atunci încoace, nu au existat alte tranzacții ale acestui imobil. Proprietarul clădirii și al terenului aferent este Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurace Group SA.

”Consiliul Județean Sălaj are în structură o serie de instituții subordonate, cu atribuții în gestionarea sectorului asistenței sociale, al culturii, sănătății, evidenței populației. O parte dintre acestea se confruntă în prezent cu un deficit de spații. În acest sens, Județul Sălaj a căutat soluții pentru soluționarea acestei probleme și s-a ivit posibilitatea achiziționării bunurilor aflate în proprietatea Asirom Vienna Insurance Group S.A., (…) situate în același imobil în care își desfășoară activitatea Direcția Generală
de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, instituție subordonată Consiliul Județean Sălaj”, precizează administrația județului în raportul aferent proiectului.Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.