ianuarie 28, 2023

15 martie – Ziua internationala a maghiarilor de pretutindeni, care evoca evenimentele legate de Revolutia pasoptista din Ungaria – a fost sarbatorita duminica si la Zalau, in centrul municipiului, langa statuia lui Weselenny.
La aceasta manifestare, la care au participat cateva sute de cetateni, au fost prezenti reprezentanti ai Consulatului Ungariei de la Cluj-Napoca, ai autoritatilor judetene si locale, senatori si deputati, conducerile filialelor judetene ale partidelor politice, reprezentanti ai bisericii.
Dupa intonarea imnurilor Romaniei si Ungariei, au luat cuvantul in fata asistentei deputatul Seres Denes, presedintele UDMR Salaj si domnul Barabas, consulul Ungariei la Consulatul acestei tari de la Cluj-Napoca, care a transmis si un mesaj din partea primului ministru al Ungariei, Ferenc Gyurcsany.
Doamna subprefect Onorica Abrudanu a dat, apoi, citire unei scrisori adresata maghiarilor din Romania de catre presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni, in care ii indeamna “sa fie mandri si de calitatea lor de cetateni romani, mentionand ca asumarea dublei identitati a devenit in prezent mai usoara ca niciodata”.
Sarbatoarea de duminica de la Zalau s-a incheiat cu ceremonialul depunerii de coroane si jerbe de flori la statuia lui Weselenny din partea UDMR Salaj, Prefecturii si Consiliului judetean, Consiliului local si Primariei Zalau, PSD, PD-L si PNL, reprezentantilor bisericilor catolice, baptiste si reformate, a unor asociatii si organizatii culturale si obstesti, ba chiar si in nume personal, ca de exemplu fostul subprefect Vegh Alexandru.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut