februarie 6, 2023

15 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Zalău sunt infectați cu Covid-19

Numărul cazurilor de noi infectări cu coronavirus crește îngrijorător la nivelul județului, de la o zi la alta. Sălajul se apropie de rata de 2,5 /1000 de locuitori, în timp ce Zalăul este la un pas să atingă pragul de 4/1000 de locuitori.

Cazuri de Covid-19 sunt confirmate atât în școli,în rândul profesorilor și al copiilor, cât și în unitățile medicale.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Zalău, în momentul de faţă există 15 angajaţi infecţaţi cu virusul SARS-CoV2.

Potrivit informațiilor furnizate de unitatea spitalicească, e vorba de 3 medici, 3 asistenţi medicali, 1 îngrijitor de curţăţenie, 6 infirmieri, 2 angajați din rândul personal TESA/ muncitori.

Din cei 15 angajaţi infecţaţi cu Covid-19, 7 au fost vaccinaţi.

În prezent, rata de vaccinare în rândul personalului de la cea mai mare unitate medicală din județ este de 65,45%.

Procentajul angajaţilor vaccinaţi cu schema completă este următorul: medici- 87%, asistenţi medicali – 68%, infirmieri- 65%, registratori medicali- 62%, brancardieri- 69%.

Personalul medical cu studii superioare e vaccinat în proporție de 61%, iar personalul TESA și muncitorii în procent de 51%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut