Chirii mai scumpe de la anul în piețele din Zalău

Primăria Zalău majorează, de anul viitor, tarifele practicate pentru închirierea locurilor publice. Așadar, comercianții din piețe vor plăti mai mult pentru mesele la care își vând marfa. În piața Centrală, dar și în piața Astralis, o masă care costă acum 10 lei pe zi va costa 12 lei, iar cele care costă 6 lei vor costa 7,5 lei. Tariful de pornire a licitației pentru rezervarea meselor se majorează de la 125 de lei pe lună la 156 lei, respectiv de la 92 la 115 lei pentru mesele mai mici. La vitrinele frigorifice, tariful crește de la 10 lei pe zi la 12,5 lei pe zi. În piața Dumbrava Nord, tarifele urcă de la 1,5 lei la 2 lei pe zi. În plus, închirierea unui cântar va costa 5 lei pe zi, față de 2 lei, cât e în prezent. Și intrarea la toaleta publică se scumpește. În loc de 0,50 lei, tariful va fi de 1,5 lei.

Proiectul de hotărâre privind privind  stabilirea impozitelor şi taxelor locale, a tarifelor şi chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Zalău pentru anul 2022 a fost votat în ședința Consiliului Local din data de 16 decembrie.

Consilierii liberali, deși sunt în alianță cu PSD la guvernare, au făcut opoziție în plan local și s-au opus acestor majorări, pe motiv că vor duce la descurajarea producătorilor locali să vândă în piețe, dar și la scumpirea produselor.

Același proiect de hotărâre prevede că de la anul se majorează de la 0,4 la 0,6 procentul la valoarea impozabilă a clădirilor nerezidențiale utilizate în activități pentru domeniul agricol. Argumentul Primăriei Zalău este faptul că unii comercianți desfășoară alte activități decât cele prevăzute în autorizația de construcție.

Și în acest caz, liberalii s-au opus, susținând că soluția este depistarea și punerea în legalitate a acelor comercianți care evită normele legale în vigoare, nu majorarea tarifelor pentru cei care chiar desfășoară activități agricole.

În ciuda împotrivirilor liberalilor, proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele ce vor fi practicate în 2022 în municipiu a adunat voturile majorității consilierilor, astfel că a fost adoptat.

Parcare mai scumpă de luna viitoare

Din ianuarie 2022, zălăuanii vor plăti mai mult și pentru abonamentele de parcare. Dacă tichetele de parcare valabile o jumătate de oră, o oră sau o zi rămân la nivelul din 2021, abonametul lunar se scumpește de la 60 de lei la 75 de lei. Cel trimestrial ajunge, de la 160 de lei, la 195 de lei. Un abonament semestrial va costa 315 lei în loc de 260 de lei, iar un abonament lunar ajunge la 540 de lei, față de 450 de lei în 2021.

Pentru parcările de reședință, prețul de pornire la licitații rămâne 12 lei pe lună.

1 thought on “Chirii mai scumpe de la anul în piețele din Zalău

  1. Va lăudați ca nu măriți taxele și impozitele! Nu? Parca așa ziceați ! Spre exemplu in piața din cart D-va Nord știți măcar in ce condiții își desfășoară activitatea comercianții? Nemernicilor!!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut