februarie 5, 2023

S-au finalizat lucrările pe strada 22 Decembrie din Zalău

După aproape trei ani, lucrările de reabilitare de pe strada 22 Decembrie 1989 au ajuns la final. Marți a avut loc recepția investiției în valoare de aproape 9.400.000 lei, bani proveniți prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de la bugetul de stat și de la bugetul local.

Traseul lucrării începe din piața Iuliu Maniu și străbate municipiul spre centura Zalăului, pe o lungime de circa 2.000 metri.

“Pe lângă axul principal au fost reabilitate și următoarele extensii: Strada anexă de la km 1+320 având lungimea de 257 m și Strada anexă de la km 1+365 având lungimea de 133 m. Lungimea totală a străzii reabilitate este de 2.400 m. Partea carosabilă a fost încadrată de borduri prefabricate din beton de dimensiuni 20×25 cm, tip B3 montate pe fundație de beton. Structura rutieră a drumului a fost realizată prin frezarea mixturii existente, îndepărtarea prin săpătura a stratului degradat, reprofilarea cu un strat de balast, un strat de agregate naturale stabilizat cu lianți hidraulici, un strat de baza (arobat bituminos), iar la final a fost așternut stratul de uzură BA16.

Au fost realizate și următoarele funcțiuni:- trotuare pavate pe ambele părti ale străzii precum și pistă pentru bicicliști care începe de la intersecția cu str. Parcului și se termină la km 2 + 010 m; 8 stații de autobuz și două zone de parcări; lucrări de consolidare pentru susținerea părtii carosabile sau a trotuarelor; reabilitarea podețului de la km 0+692; reabilitarea podului de la km 1+547; demolarea podețului existent și realizarea unui podeț nou din elemente prefabricate tip C2 de la km 1+997; canalizarea pluvială care preia apele provenite din precipitații, având diametru variabil între Dn300 mm și Dn500 mm, s-au montat 77 cămine de vizitare, 7 guri de vărsare, precum și 127 guri de scurgere; infrastructura subterană de telecomunicații compusă din canalizație, camere de tragere, tuburi de protecție, tubete; amenajarea de spații verzi între trotuar și proprietăți; semnalizare rutieră orizontală și verticală.

În paralel cu reabilitarea acestui tronson de drum au fost executate și alte lucrări de o importanță majoră pentru comunitate. S-a realizat o rețea nouă de iluminat public cu treceri de pietoni suprailuminate și s-a introdus în subteran rețeaua de curent electric, s-au montat firide și s-a racordat prin subteran rețeaua electrică a proprietarilor, în timp ce vechea rețea rețea s-a demolat”, au explicat reprezentanții Primăriei Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut